Norling skjelt ut av Brann-supportere

Brann-trener Rikard Norling (42) stod skolerett mens enkelt hjemmesupportere kjeftet ham huden full etter den nitriste forestillingen mot Bodø/Glimt.

Rikard Norling

BRANN TAPTE IGJEN: Brann-trener Rikard Norling har fått en særdeles tøff start i Brann. Hjemme mot Bodø/Glimt ble det nok et tap.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er skuffet, naturligvis. Vi forsøker hele veien å komme tilbake etter at de fikk scoringen, men vi lyktes ikke med å utlikne, sier Brann-trener Rikard Norling til CMore etter kampen.

17.032 tilskuere fikk neppe se det de hadde kommet for da Brann inviterte til 16. mai-fest hjemme på Brann stadion fredag kveld.

Norling fikk kjeft

Da dommeren blåste av kampen tok enkelte Brann-supportere veien ned til spillertunnelen. Der fortalte de Norling, som stoppet opp da Brann-supporterne snakket til ham, akkurat hva de mente om Branns dårlige spill.

På TV-bildene kunne man se Norling stå og lytte til ivrige Brann-supportere, som med strenge håndbevegelser og gestikuleringer fortalte ham hva de syntes om kampen.

Erna Solberg på tribunen

SOLBERG SÅ BRANN TAPE: Erna Solberg hadde tatt turen til Brann stadion fredag kveld.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix
Rotet det til for seg selv

16. mai-festen uteble nemlig for de Brann-frelste i Bergen.

Hjemmelaget spolerte sjanse etter sjanse, mens bortelaget Bodø/Glimt – som ikke hadde vunnet en eneste bortekamp så langt i sesongen – scoret på sine to største sjanser.

Ti minutter før pause benyttet Trond Olsen muligheten da Brann-back Erdin Demir rotet bort ballen i forsvar.

Glimt-veteranen var iskald alene med Branns keeperdebutant Ådne Nissestad, og klinket ballen i nærmest hjørne.

– Dette var utrolig godt. Vi hadde mulighet til å punktere kampen tidlig i andreomgang, men vi rodde det i land likevel. Det er en vanvittig deilig seier, sier målscorer Trond Olsen til CMore etter kampen.

Sjansesløsing fra Brann

Brann var synlig sugne på å utlikne tidlig i andre omgang, men i stedet var det Glimt som doblet ledelsen.

«Badou» N'diaye utnyttet en tversoverpasning fra Brann til å storme fremover. Glimt-kometen driblet vekk to Brann-spillere før han hamret ballen lavt i høyre hjørne fra distanse.

Lorentzen imponerte

Selv ikke 16 år gamle Håkon Lorentzens redusering like før slutt, en ordentlig perle fra Brann-kometen, klarte å sette ordentlig fyr på hjemmelaget.

16 år gamle Lorentzen kom inn som et friskt pust for Brann, og reduserte med en lekker halvvolley fra 12-13 meters hold fem minutter før slutt.

Norling hadde ikke noe godt svar på hvorfor ikke unggutten ble byttet inn tidligere. 16-åringen var Branns giftigste angrepsvåpen etter at han ble byttet inn 12 minutter før slutt.

– Ja, man kan kanskje si at han burde kommet inn tidligere. Men det er vanskelig å svare på, sier en synlig skuffet Norling.

Hverken Jakob Orlov, Kristoffer Barmen eller Erik Huseklepp maktet å overliste Lasse Staw i Glimt-buret.

Det er første gang på 12 år at Brann taper en hjemmekamp på 16. mai. Bergenserne ligger på 13.-plass på tabellen.

Bodø/Glimt tok sin andre strake seier i eliteserien og klatrer til 10.-plass.

VIDEO: Se reaksjoner etter kampen

Intervju med Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen, Brann-trener Rikard Norling, Trond Olsen og Haakon Lorentzen.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Botheim ble Glimt-helt

  Bodø/Glimt stanget og staget i 79 minutter, før kaptein Ulrik Saltnes satt på turboen. Etter to tverrliggertreff og flere misbrukte sjanser kunne Erik Botheim pirke inn en retur.

  – Jeg og «Salten» har et fint samspill. Han får spilt opp på meg og jeg vet nøyaktig hvor han går, så detter ballen foran meg og jeg får skuffa den inn. Det var veldig deilig, og jeg synes det var fortjent, sier Botheim etter kampen.

  Vålerenga la seg lavt og satset på kontringer fra start. mens de gulkledde åpnet i et forrykende tempo, og allerede etter fem minutter sang det i treverket fra Fredrik Bjørkan.

  Bodø/Glimt ropte på straffespark etter en halvtime, da Sondre Brunstad Fet gikk i bakken i en duell med Vålerenga-keeper Kjetil Haug. Men dommer vinket spillet videre.

  Tobias Christensen holdt på å stjele med seg en ledelse inn til pause, men langskuddet traff tverrliggeren.

  Nærmere kom aldri Vålerenga. Bjørkan hadde enda en til i treverket, før Botheim ble helten. Med det gikk Bodø/Glimt forbi Molde på tabellen, og leder nå Eliteserien.

  Eliteserien i fotball for menn 2021: Bodø/Glimt - Vålerenga
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Tre mål på tre minutter i Molde

  Tre spinnville minutter snudde kampen mellom Molde og Viking på hodet.

  Eirik Ulland Andersen hadde sendt Molde i føringen etter en halvtimes spill, men det var senere i kampen dramatikken skulle utfolde seg.

  På stillingen 1-0 til Molde utliknet Samúel Fridjónsson for Viking etter 70 minutters spill. Rett fra avspark gikk Molde i angrep, og Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo satte lekkert inn 2-1.

  Men det ga seg ikke der. For rett fra avspark igjen gikk Viking i angrep. Shayne Pattynama styrte inn utlikningen via Martin Linnes, og rogalendingene hadde kommet tilbake for andre gang på tre minutter.

  Det var også det siste målet i kampen. Molde taper to poeng i gullkampen.

  Eliteserien i fotball 2021: Molde - Viking
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • André Hansen ut med skade

  Skadene hoper seg opp for landslaget før de viktige kampene mot Tyrkia og Montenegro om to uker. I kveld måtte keeper Hansen gi seg halvveis ut i andre omgang med det som så ut som en smell i kneet.

  – Han går av fordi han har vondt i venstre kne, en vridning i kneet som gjør vondt. Det er for tidlig å si noe om landskampene, sa RBK-lege Reidar Due etter kampen.

  Selve kampen vant Rosenborg til slutt 3-1. Formspiller Stefano Vecchia satte inn 1-0 etter 26 minutter spill. Kent Håvard Eriksen utliknet ti minutt ut i andre omgang.

  Men Rosenborg kom tilbake. Vecchia headet inn sitt andre for kvelden et kvarter før slutt, mens Noah Holm punkterte kampen på overtid med RBKs tredje scoring.

  Med det tar Rosenborg viktige poeng i medaljestriden.

  Eliteserien fotball 2021: Rosenborg - Mjøndalen.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Kjempetabbe avgjorde for Vålerenga

  Agnete Nielsen utnyttet en tabbe av gjestene og senket erkerivalene rett før slutt. Malin Brenn mistet ballen på klønete vis, og Nielsen kunne enkelt avgjøre kampen.

  – Det skjedde veldig plutselig. Jeg hadde bare en tanke i hode, og det var at den ballen skal bare inn. Det var deilig. sier Nielsen.

  Det var også Vålerenga som kom best i gang i hovedstaden. Etter en halvtimes spill chippet Marie Dølvik Markussen Vålerenga i ledelsen etter en strålende kontring.

  Kampen var tett og jevn gjennom samtlige 90 minutter. Og LSK slo tilbake et kvarter før slutt. Mimmi Löfwenius ble truffet av innlegget til Emilie Haavi, og ballen skrudde så vidt inn ved lengste stolpe.

  Men drøye ti minutt før slutt avgjorde Agnete Nielsen, og sendte Vålerenga opp i ryggen på LSK på tabellen. Seieren holder også liv i medaljedrømmen til hovedstadslaget.

  – Det var en veldig viktig kamp rent innbyrdes også, for tabellen. Jeg har hørt at disse kampene er spesielle, og det var mange på stadion og god stemning, avslutter Nielsen.

 • Tviler på fullsatt Lerkendal

  Det åpnes for fulle stadioner igjen i helgen, men Rosenborg tror ikke det blir fullsatt på Lerkendal når 80-åringen Nils Arne Eggen skal hylles i kampen mot Mjøndalen søndag.

  Men selv om samfunnet da er gjenåpnet, tror ikke markedssjef Harald Lundemo i Rosenborg at det blir fulle tribuner allerede da.

  – Vi håper på 9-10.000, sier Lundemo til NTB.

  Det er langt under Lerkendals kapasitet på 21.400 tilskuere.

  – Folk trenger tid på å omstille seg, beskjeden om gjenåpning kom i seneste laget for denne kampen. Men mot Vålerenga skal vi ha en skikkelig åpningsfest der målet er å fylle Lerkendal, sier Lundemo om oppgjøret 17. oktober.

  mZarcfiz-V8
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo