NRK Meny
Normal

– «Perry» var aldri rett mann for jobben

Fansen vil ha Per Joar Hansen sparket. Flere sider på nett har dukket opp med krav om at treneren må bort. Men treneren sitter trygt, sier styreleder Ivar Koteng.

Perry

Supporterne vil ha Per Joar Hansen sparket fra klubben.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Per Joar Hansen og Erik Hoftun sitter trygt. Vi prøver å bygge en klubb over tid, sier styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng.

Ivar Koteng

Styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, sier treneren sitter trygt.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Men selv om styrelederen freder sportsdirektøren og hovedtreneren, er ikke supporterne like fornøyd. Bedre blir det heller ikke etter uavgjort mot Sarpsborg i kveldens kamp.

underskrift.no er det laget en egen underskriftskampanje for å gi duoen sparken. Også på latebarter.no kommer kravene om trenerens avgang.

Underskriftskampanjen skriver:

«Rosenborg er ikke til å kjenne igjen etter 1,5 sesong med Per Joar Hansen ved roret. Resultatene kunne ha vært til å leve med, men spillet har bare forverret seg siden Hansen tok over for Jan Jönsson, en trener som Erik Hoftun også var med på å ansette. Erik Hoftun har med sine mislykkede treneransettelser og dyre spillersigneringer stadig ført klubben nedover på UEFA sin klubbranking og det er nå flere år siden forrige seriegull. Samtidig har Hoftun brukt uforholdsvis mye penger og med det ført klubben ut i uføret.»

– Jeg tenker at det er et voldsomt engasjement og at mye er knyttet opp mot følelser, sier Koteng.

Skjønner kritikken

Da Per Joar Hansen tok over som Rosenborgtrener, skulle han føre klubben tilbake til røttene. De skulle spille som Rosenborg en gang var kjent for: Offensive, god samhandling og gode relasjoner. Det har ikke skjedd.

– Vi er enig i at vi ikke har spilt godt nok, og det må vi jobbe med. Jeg er likevel ikke bekymret etter ligastarten.

– Det er flott at supporterne engasjerer seg, men som sagt sitter Perry og Erik Hoftun trygt.

Rosenborg

En egen underskriftskampanje har kommet mot Perry og Erik Hoftun.

Foto: underskrift.no

– «Perry» var aldri rett mann

Kenneth Kjelsnes

Talsmann for Kjernen, Kenneth Kjelsnes, mener ansettelsen av Perry var en tabbe.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Etter en dårlig sesongstart har det sportslige apparatet i Rosenborg fått kraftig kritikk fra supporterne. Etter kampen mot Stabæk 16. mai ropte supporterne på Per Joar Hansens avgang.

– Vi sa det før «Perry» ble ansatt. Han var aldri rett mann for jobben, og det står vi på ennå, sier talsmann for Kjernen, Kenneth Kjelsnes.

Han syns heller ikke det er rart at mange supportere kritiserer klubben.

– Jeg syns klubben har en litt lettvint holdning til omgivelsene sine. At sportsdirektøren sier at vi ikke skal evaluere noe som helst, er et godt eksempel på det.

– Klubben bør ta supporternes misnøye på alvor. Det laget har levert, har ikke vært bra nok, sier han.

Ikke gode nok trenere i Norge

Fortsatt står han og Kjernen fast på at Per Joar Hansen bør sparkes så fort som mulig. Han vil heller ikke at «Perry» skal erstattes av en norsk trener.

– Det finnes ikke gode nok alternativer i Norge. De må løfte blikket ut av Norge for å finne en trener som kan stå for de verdiene klubben ønsker. Det gjorde de ikke med Perry.

For Kjelsnes har ikke gitt opp troen på «tilbake til røttene-prosjektet»

– Den typen fotball Rosenborg ble kjent for er ikke norsk, den er universell. Derfor kan man finne treneren som kan videreføre de tradisjonene på en bedre måte enn det som har blitt gjort til nå.

Per Joar Hansen og Nils Arne Eggen

Per Joar Hansen har ikke levd opp til klubbens gamle storhet, Nils Arne Eggen.

Foto: Joar Elgåen / NRK