NRK Meny
Normal

Spillerne slår ring rundt presset Perry

Kaptein Tore Reginiussen og resten av spillergruppa i Rosenborg stiller seg 100 prosent bak trener Per Joar Hansen, og mener laget sammen skal klare å snu den negative trenden. Fansen vil ha Hansen sparket.

Tore Reginiussen

Rosenborgkaptein Tore Reginiussen har tillit til at Per Joar Hansen er mannen som kan får RBK-skuta på rett kjøl igjen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Jeg har full tiltro til at vi skal klare dette, sier Reginiussen til NRK tirsdag ettermiddag, rett før første trening etter mandagens 1-1-kampen mot Sarpsborg.

Selv om Rosenborg fikk med seg et poeng hjem, noteres resultatet for mange som om det var et tap. Både fotballeksperter så vel som fansen var ikke nådig i sin kritikken etter kampen.

Hansen og sportslig leder Erik Hoftun presses fra flere kanter, og kravet om å bytte ut duoen kommer til uttrykk både på Facebook, gjennom underskriftskampanje og ved kronerulling på nettet.

Kaptein Tore Reginiussen sier ingen synes dette er artig.

– Dette er ikke gøy. Det er klart supporterne blir frustrerte når resultatene uteblir, men dette er en situasjon vi må stå sammen i og snu sammen.

– Verken drama eller krise

Bård Wiggen

Assistenttrener Bård Wiggen avdramatiserer situasjonen RBK er inne i, men innrømmer at laget har mye å jobbe med.

Foto: Ståle Tonning / NRK

Per Joar Hansen var ikke selv ikke til stedet på Lerkendal tirsdag ettermiddag. Assistenttrener Bård Wiggen ledet treningen.

– Vi som jobber med laget må forholde oss til realitetene. Vi har spilt to kamper, og var spillemessig bra mot Stabæk. Så kan det være en kombinasjon av udyktighet og uflaks som gjør at vi ikke skårer mer mål, sier Wiggen til NRK.

Han vil verken beskrive situasjonen som dramatisk eller kritisk. Gårsdagens kamp er allerede analysert ferdig.

– Kampen i går var jevn, vi var best i første omgang, mens Sarpsborg var best i andre. Det ble dårlig struktur på laget, spesielt defensivt, så vi har en del å jobbe med, sier assistenttreneren.

– Perry står godt

Det er Per Joar Hansen som til syvende og sist står ansvarlig for Rosenborgs svake resultater hittil i sesongen.

Wiggen mener hovedtreneren likevel står godt.

– Han er klar over at i denne jobben er det press uansett hvordan du presterer. Hvis laget vinner er det ikke alltid vi vinner på rett måte, hvis vi taper er det krise. Det må vi tåle.

Mener Perry må gå

Kenneth Kjelsnes

Talsmann for Kjernen, Kenneth Kjelsnes, mener ansettelsen av Perry var en tabbe.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Leder av supporterklubben Kjernen, Kenneth Kjeldsnes, mener det er naturlig at diskusjonen går høyt om trenerbytte etter uavgjortkampen mot Sarpsborg i går.

Han deler fansens bekymring for Rosenborgs utvikling og framtid, og mener Hansens tid i klubben nå er forbi.

– Vi var klare allerede før ansettelsen på at Hansen ikke var rett mann for jobben. Nå har det gått halvannet år, og denne oppfattelsen har ikke svekket seg, snarere tvert imot, sier Kjeldsnes til NRK.

Kjernen-lederen mener Per Joar Hansen har vist at han ikke har evnene som skal til for å bringe en god stall tilbake til de røttene klubben søker etter. Han ser heller ingen antydning til at dette vil skje i framtida.

– Assistenttreneren sier det er strukturelle problemer i spillet som de nå skal jobbe med. Hvorfor ikke la de få en sjanse i stedet for å starte en ny trenerdiskusjon nå?

– Vi skulle gjerne ha sett en løsning på dette mye tidligere, og det er nettopp det kritikken går ut på. Det er ikke resultatene, men prestasjonene og framgangen i kollektivt angrepsspill. Her er det ingen utvikling og vi tror ikke det kommer til å skje heller, sier Kjeldsnes.

Fansen vil ha ny Rosenborgtrener. Mens spillerne stiller seg bak Per Joar Hansen - også 
etter gårsdagens dårlige spill mot Sarpsborg.

Spillerne slutter ring om treneren tross knallhard kritikk fra fansen.

Video fra Trøndelag

På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.
Et rådyr forvillet seg inn på flyplassen på Røros og måtte reddes ut av ansatte på lufthavna.
Marius Helmersen jobber som automatør ved Sykehuset Levanger. På fritiden bruker han all ferie og en halv million av egen lomme for å kjøre motorsykkel i ørkenen.