Ylvis faller tungt på Billboard-lista

«The Fox» falt 23 plasser på Billboard-listen, men har passert 200 millioner visninger på YouTube.

Ylvis i revekostymer

REVER(!)SERER: Ylvis´monsterhit «The Fox» faller som en stein på singlelisten i USA.

Foto: Cindy Ord / Afp

Denne uken startet nedgangen av overraskelseshiten i USA. De to populære bergensbrødrene faller fra sin høyeste plassering på 6. plass til 29. plass på USAA offisielle singel-liste.

– Et fall til 29.-plass er jo et kraftig fall, men dette er uansett en unik suksesshistorie for en låt som kom helt ut av det blå, og noe som svært få norske artister har klart, sier Asbjørn Slettemark til Bergensavisen .

– Lever sitt eget liv

På en hitliste mener Slettemark det er naturlig at en slik låt ikke har samme levetid som ordinære hitlåter.

– Samtidig er det trolig at låten kan fortsette å leve et eget liv, men utenfor den amerikanske hitlisten, sier han.

Passerte 200 mill. visninger

Men det er ikke bare elendighet for monsterhiten ute i den store verden. Antallet visninger av «The Fox» har passert 200 millioner på You Tube. I tillegg skrev VG i går at Ylvis skal stå på scenen under MTV Europe Music Awards i Amsterdam søndag.

– Vi gleder oss veldig. Med MTV merker vi også at folk hjemme synes det er spesielt, for MTV er plutselig noe de har et forhold til som begrep, sier Bård og Vegard Ylvisåker til VG.

LES OGSÅ: Ylvis til Asia | – Vi krangler masse | Står på venteliste for å få revekostyme | Ylvis nærmer seg Billboard-toppen | Ylvis vil ha enerett på The Fox | Reven klatrar vidare i USA | Ylvis med kjempebyks på Billboard | – Ellen kunne teksten og var helt ellevill | Ylvis revehit klatrer på Billboard-listen

Siste video

Gjengen i Stjernekoret har sunget sammen i flere år, men i høst bestemte dirigenten at koret skulle prøve noe helt nytt.
Brann har inngått avtale med Nike - og med på kjøpet kommer helt nye røde trøyer.
I sesongens siste Skavlan er det duket for landskamp mellom Norge og Sverige: Hvem husker mest fra Skavlan-året? På norsk lag stiller Harald Eia og Josefine Pettersen.