Hopp til innhold

Ylvis med kjempebyks på Billboard

«The Fox»-feberen vil ingen ende ta for Ylvis-brødrene. I dag klatret den Stargate-produserte hiten til 13. plass på amerikanske Billboard Hot 100. Det er den høyeste norske plasseringen siden A-HAs «Take On Me» i 1985.

Norwegian duo Ylvis perform "The Fox" during the iHeartRadio Music Festival at the MGM Grand Garden Arena in Las Vegas

KJEMPESUKSESS I USA: Ylvis, her på scenen i Las Vegas i forrige uke, nærmer seg Topp 10 i USA.

Foto: STEVE MARCUS / Reuters

Den siste ukes eksponering i USA har for alvor gitt «The Fox» vind i seilene. I løpet av to hektiske dager opptrådte Bård og Vegard Ylvisåker både på Ellen DeGeneres' talkshow og på iHeart Music-festivalen i Las Vegas. Sistnevnte hadde 20.000 publikummere i salen og ble streamet til over 15 millioner seere i USA.

Ylvis backstage på iHeartMusicFestival i USA

TRAVLE: Ylvis-brødrene tok seg to dager fri fra tv-innspilling i Norge for å promotere låten i USA.

Foto: David Becker / Afp

Like bak Eminem og Britney Spears

I dag ble det klart at revestreken nå har gjort et alvorlig byks på den anerkjente Billboard Hot 100-listen. «The Fox» ligger denne uken på 13. plass, like bak Eminem og Britney Spears.

Samtidig nærmer videoen seg 57 millioner visninger på Youtube.

HVA SIER REVEN? Revebonden forklarer

Manageren: – Kjempemorsomt

Bård og Vegard Ylvisåker er i dag opptatt med opptak til tv-programmet «I kveld med Ylvis» og er derfor ikke tilgjengelige for kommentar. Men deres manager, Jørgen Thue i Stageway, legger ikke skjul på at Ylvis-teamet er stolte over bragden.

– Dette er bare kjempemorsomt. Ingen hadde forutsett noe sånt, det har vært over all forventning. Brødrene selv er veldig begeistret over at norsk komikk kan reise over landegrensene slik. Samtidig har vi et veldig avslappet forhold til det hele, sier Thue til NRK.

Han vil ikke kommentere om det blir flere USA-turer på Ylvis i tiden fremover.

– Akkurat nå har vi fullt fokus på det arbeidet vi må gjøre her hjemme. Vi har en forpliktelse overfor TV Norge, vårt eget selskap og 25 personer i redaksjonen. Det er ikke bare å stikke, sier Thue.

Enorm pågang fra hele verden

Ylvis-manageren forteller om en enorm pågang fra inn- og utland på grunn av «The Fox»-suksessen.

– Antall henvendelser er fem-seksdoblet. Hver morgen er det 150 nye mailer i innboksen, og slik fortsetter det uover dagen, sier Thue.

Thue vil ikke spekulere hvor langt hiten kan nå.

– Når en sånn ball begynner å rulle, vet man aldri hvor stor fart den får eller hvor langt den vil rulle, sier manageren,

Stargate-suksess

«The Fox» ble opprinnelig laget for å promotere Ylvis-brødrenes talkshow på TV Norge. Låten ble spilt inn i USA med de norske stjerneprodusentene Stargate, som tidligere har produsert hits for artister som Beyonce og Chris Brown.

LES OGSÅ: Ville «misbruke» Stargate

MER OM REVEHITEN: Her er Ylvis-hiten i amerikansk korpsversjon | TV-gigant kaster seg på «The Fox»-hysteriet