Hopp til innhold

Ylvis nærmer seg Billboard-toppen

Eventyret vil ingen ende ta for Bård og Vegard Ylvisåker. I natt rundet «The Fox» 100 millioner visninger på Youtube. I kveld klatrer revehiten til 6. plass på den prestisjetunge Billboardlisten.

Ylvis i Las Vegas

TILBAKE I USA: Bård og Vegard Ylvisåker befinner seg for tiden i USA, hvor de skal delta på to nye talkshow. Her fra deres første USA-besøk i høst, på iHeart Radio-festivalen i Las Vegas.

Foto: STEVE MARCUS / Reuters

Brødrene fra Bergen er nå i USA, hvor de både skal delta på «Late Night with Jimmy Fallon» og NBCs «Today Show» med Carson Daly. New York Times skal angivelig også gjøre et portrettintervju med brødrene.

Det skjer samtidig som Ylvis-hiten «The Fox» når nye høyder. Onsdag kveld norsk tid inntok den Stargate-produserte låten ifølge VG 6. plass på Billboards Hot 100, som regnes for å være USAs sikreste hitbarometer.

LES OGSÅ: Ylvis vil ha enerett på The Fox

Dermed gjør Bård og Vegard Ylvisåker et hopp på to plasser fra forrige uke.

Øker raskere enn «Gangnam Style»

A-HA er eneste norske artist som har gått til topps på den prestisjetunge listen, i 1985 da «Take On Me» herjet som verst.

På Youtube stiger antall visninger av Ylvis-låten raskere enn for den koreanske nettsensasjonen Psy og hans «Gangnam Style» i fjor. Det tok én måned og seks dager før låten ble sett 100 millioner ganger.

Ylvis-videoen "The Fox" har blitt et internett-fenomen på bare tre dager.

OVERRASKET: Se Ylvis-brødrenes reaksjon etter at revelåten hadde rundet to millioner visninger på Youtube.

Brødrene selv har ikke tid til å feire milepælene. Foruten deres andre USA-tur på kort tid, er de opptatt med innspillingen av deres eget tv-show «I kveld med Ylvis» for TV Norge.

Ylvis til VG: – Tar kaken ved én milliard

– Vi får ta kaken når vi har kommet til én milliard, sa Vegard Ylvisåker til VG.no da brødrene dro til USA tirsdag kveld.

NRK.no skrev tidligere i dag at Ylvis nå går i gang med å varemerkebeskytte sitt eget artistnavn og tittelen «What Does The Fox Say».

LES OGSÅ: Lettskremte Basse til Ylvis: – YOLO

SE YLVIS' ALLER FØRSTE TV-OPPTREDEN I USA:

Ylvis fremførte "The Fox" sammen med Ellen DeGenres i talkshowet som daglig har rundt 4 millioner seere.