NRK Meny

Asylbrann i hotellet Lune Huler

Oppsummert

Natt til 6. desember 2015 begynte det å brenne i hotellet Lune Huler, dagen etter det var kjent at det skulle bli asylmottak. Tre polske menn ble tiltalt for å ha tent på brannen.

 • Fengsel i tre og et halvt år

  36-åringen, som har erkjent å ha startet brannen på hotellet Lune Huler i Lindås, er dømt fil fengsel i tre og et halvt år. Han må også betale 9,6 millioner kroner i erstatning, skriver BA. 36-åringen ble tidligere denne uken funnet skyldig i grovt skadeverk, og uaktsomt brudd på mordbrannparagrafen.

  Lune Huler
  Foto: Politiet
 • Frifunnet for asylbrann

  Først ble 37-åringen dømt til sju års fengsel for asylbrann. Nå er «hovedmannen» blankt frifunnet. Da ankesaken startet i januar, tilsto broren alt. – Han er glad og svært lettet, sier forsvareren til BA.

 • 36-åring tilstår asylbrann i Lindås

  To år etter brannen i et kommende asylmottak i Lindås i Hordaland, innrømmer en 36-åring fra Polen at han står bak brannen. Under ankesaken tilsto han, ifølge BA, å ha vært alene om brannen. Politiet mener mannen og hans bror var sammen om brannen.

  Hundepatrulje på plass ved brannen i Lindås
  Foto: Oddbjørn Rosnes / NRK
 • Begge tiltalte ankar dommen

  Den tiltalte eldste broren i asylbrann-saka i Lindås er også allereie klar på at han vil anke. – Vi anka på staden med ein gong vi fekk dommen, seier forsvarar for 37-åringen som er sett på som hovudmann, Ole Magnus Strømmen.

Siste video

Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.
Programleder: Mariann Reikerås