Asylbrann i hotellet Lune Huler

Oppsummert

Natt til 6. desember 2015 begynte det å brenne i hotellet Lune Huler, dagen etter det var kjent at det skulle bli asylmottak. Tre polske menn ble tiltalt for å ha tent på brannen.

 • Fengsel i tre og et halvt år

  36-åringen, som har erkjent å ha startet brannen på hotellet Lune Huler i Lindås, er dømt fil fengsel i tre og et halvt år. Han må også betale 9,6 millioner kroner i erstatning, skriver BA. 36-åringen ble tidligere denne uken funnet skyldig i grovt skadeverk, og uaktsomt brudd på mordbrannparagrafen.

  Lune Huler
  Foto: Politiet
 • Frifunnet for asylbrann

  Først ble 37-åringen dømt til sju års fengsel for asylbrann. Nå er «hovedmannen» blankt frifunnet. Da ankesaken startet i januar, tilsto broren alt. – Han er glad og svært lettet, sier forsvareren til BA.

 • 36-åring tilstår asylbrann i Lindås

  To år etter brannen i et kommende asylmottak i Lindås i Hordaland, innrømmer en 36-åring fra Polen at han står bak brannen. Under ankesaken tilsto han, ifølge BA, å ha vært alene om brannen. Politiet mener mannen og hans bror var sammen om brannen.

  Hundepatrulje på plass ved brannen i Lindås
  Foto: Oddbjørn Rosnes / NRK
 • Begge tiltalte ankar dommen

  Den tiltalte eldste broren i asylbrann-saka i Lindås er også allereie klar på at han vil anke. – Vi anka på staden med ein gong vi fekk dommen, seier forsvarar for 37-åringen som er sett på som hovudmann, Ole Magnus Strømmen.