NRK Meny
Normal

Sjokkert over avsløringen

Ansatte ved sykehuset i Elverum sjokkert over nyheten om at den siktede anestesilegen har begått overgrep mot ei ung jente i narkose.

Sykehuset i Elverum

Ansatte ved sykehuset i Elverum i sjokk etter avsløringene om anestisilegen.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Torsdag avslørte NRK at den siktede og avskjedigede anestesilegen ved sykehuset i Elverum har forgrepet seg på ei ung jente under narkose og filmet dette. Politiet sier saken får stadig større omfang.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Nyheten sjokkerte de ansatte, og har gått utover normal virksomhet ved sykehuset fredag. Flere planlagte operasjoner ble avlyst, men alle med behov for øyeblikkelig hjelp har fått det.

Video Sykehus avlyste operasjoner

Ansatte i sjokk

- Det har vært kraftige reaksjoner på nyheten, og vi har hatt møter med de ansatte for å ro ned situasjonen, sier divisjonsdirektør ved sykehuset i Elverum, Gunn Gotland Bakke.

Nyheten førte altså til at planlagte operasjoner fredag ble avlyst.

- Men fra mandag er sykehuset tilbake i full, normal drift, også med hensyn til operasjoner, sier kommunikasjonsdirektør Stein Tronsmoen ved Sykehuset Innlandet.

Gunn Gotland Bakke

Divisjonsdirektør Gunn Gotland Bakke: - Vi har hatt møter med de ansatte for å roe ned situasjonen.

Foto: NRK

Sykehuset Innlandet vil ikke kommentere selve saken før de blir kjent med politiets redegjørelse mandag ettermiddag.

Det skjer etter fengslingsmøtet der den siktede overlegen i 30-åra fra Hedmarken blir framstilt for forlenget varetekt på grunnlag av en utvidet siktelse. Han har sittet i varetekt siden han ble pågrepet 18. oktober.

Spørsmål fra pasienter

Divisjonsdirektør Gotland Bakke sier at sykehuset i dag har fått henvendelser fra pasienter og pårørende som har hatt spørsmål om operasjons-og anestesi-avdelingen.

- Hva spør de om?

- Det er litt forskjellig. De spør om hva som skjer på ei operasjonsstue, og hvor mange som er til stede.

- Hvor mange er til stede på ei operasjonsstue?

- Det er et team som jobber på ei operasjonsstue. Det er nedfelt i våre rutiner, og vi jobber veldig mye med pasientsikkerhet, spesielt med rutinene på operasjonsstuene.

Pasienter og pårørende som har spørsmål etter det som har skjedd, og ønsker mer opplysninger om anestesi/operasjon, kan i helga ringe direkte til divisjonsdirektør Gunn Gotland Bakke, tlf 415 20 780 eller avdelingssjef Stein Smeby, tlf 908 51 791.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Brann i Storgata

    Det brenner i en garasje sør i Storgata i Lillehammer. Brannvesenet er i gang med slukking og har kontroll på brannen, ifølge politiet. Det skal ikke være fare for spredning, men fem personer i nabohuset måtte gå ut på grunn av røyk fra brannen.

  • Svele fortsetter i Storhamar

    Mia Svele har skrevet en ny kontrakt med Storhamar Håndball. Ungdomslandslagsspilleren har signert en ny toårskontrakt med klubben.

  • Tatt med narkotika

    En person er innbrakt til politiet i Lillehammer mistenkt for bruk og besittelse av narkotika. Person ble tatt ved skysstasjonen, og vedkommende skal ha erkjent forholdet.