Hopp til innhold

Får større og større omfang

Saken mot den siktede anestesilegen ved sykehuset i Elverum får et stadig større og mer alvorlig omfang.

Beslaglagte mobiltelefoner.

Politiet har beslagt 11 mobiltelefoner hos legen.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

- Vi vil utvide siktelsen mot legen til fengslingsmøte mandag, sier informasjonsansvarlig ved Hedmark politidistrikt, Karianne Dobloug.

I går avslørte NRK at overlegen i slutten av 30-åra fra Hedmarken har misbrukt ei mindreårig jente mens hun var i narkose.

Legen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet 18. oktober. Mandag vil politiet begjære fortsatt varetekt for familiefaren fra Hedmarken.

- Men vi vil ikke si noe om innholdet i den nye, utvidede siktelsen, sier Dobloug.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Stadig mer alvorlig

Opprinnelig ble overlegen siktet for utpressing, trusler og seksuelt krenkende oppførsel mot fem unge jenter ved at han presset til seg seksualiserte bilder.

- Men etterforskningen viser at saken har utviklet seg i alvorlighetsgrad, sier informasjonsansvarlig ved Hedmark politidistrikt, Karianne Dobloug.

12 politifolk jobber med saken på heltid, men har ennå ikke blitt ferdig med å gå gjennom alt det beslaglagte materiale. Men politiet vil foreløpig ikke si noe om innholdet i beslaget.

- Vi har til nå identifisert minst 20 jenter. Det viser at saken er blitt stadig mer alvorlig, sier Dobloug som gjerne ser at pasienter, pårørende og andre som kan ha opplysninger om saken kontakter politiet.

- Det kan de gjøre ved å gå inn på tips.kripos.no , sier Dobloug.

Karianne Dobloug.

- Saken mot legen har fått et stadig større omfang, sier informasjonsansvarlig ved Hedmark politidistrikt, Karianne Dobloug.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Misbrukte jente i narkose

Anestesilegen har altså utnyttet stillingen sin til å misbruke ei mindreårig jente fra Hedmark mens hun var i narkose.

Politiet fant også filmen fra overgrepet på sykehuset, men de vil ikke bekrefte det.

Sykehuset Innlandet vil ikke kommentere selve overgreps-saken, men bekrefter at politiet fredag hadde befaring på et operasjonsrom på sykehuset i Elverum.

Politiet har beslaglagt 11 mobiltelefonene og fire pc,er fra den siktede anestesilegen. Her har de funnet store mengder seksualiserte bilder av småjenter og barneporno.