Hopp til innhold

SMS-lege forgrep seg på jente i narkose på operasjonsbordet

Legen fra Hedmarken, som er siktet for seksuell utpressing av jenter, er nå også siktet for å ha begått seksuelle overgrep mot ei mindreårig jente mens hun lå i narkose på operasjonsbordet.

Sjukehuset i Elverum

Etter det NRK erfarer skal overgrepet mot den mindreårige jenta ha funnet sted mens hun lå i narkose i forbindelse med en operasjon på sykehuset i Elverum.

Foto: Aase Dahling, Elverum

Dette skal ha skjedd ved sykehuset i Elverum der mannen jobbet som anestesilege.

Overlegen har vært under etterforskning i to måneder, siktet for trusler, utpressing og seksuelt krenkende adferd mot unge jenter. Han var ansatt ved sykehuset i Elverum, men jobbet i et vikariet ved Luftambulanse-tjenesten på Dombås da han ble arrest i oktober.

Fant videofilm som viser overgrep

Politiet har beslaglagt fire datamaskiner og 11 mobiltelefoner han har disponert under falskt navn og sakens alvor har vokst i takt med at etterforskerne har gått igjennom beslaget.

Nylig fant politiet videofilmen som er tatt opp på mannens arbeidsplass, operasjonsstua på sykehuset i Elverum. Filmen ble funnet på datautstyr som politiet beslagla hjemme hos mannen.

Den viser jenta i narkose på operasjonsbordet, og etter det NRK får opplyst skal den også vise at legen begår et seksuelt overgrep mot henne.

(Artikkelen fortsetter under TV-reportasjen.)

Video SMS-lege forgrep seg på jente i narkose

Verken politiet eller 38-åringens forsvarer vil kommentere videoen nå i kveld. De vil heller ikke gi noen opplysninger om hvor alvorlig overgrepet skal være, men etter det NRK forstår har mannen tilstått at det var han som filmet.

Mistet retten til å være lege

Mannen ble suspendert fra sin stilling rett etter at han ble pågrepet av politiet, men ble avskjediget fra sykehuset etter at videoen dukket opp. Tidligere denne uka ble han også fratatt legeautorisasjonen fra Statens helsetilsyn.

Overlegen ble først siktet for pengeutpressing av en mann fra Sunnmøre. Siden er siktelsen utvidet til seksuell utpressing av mindreårige jenter.

Familiefaren skal ha gitt seg ut for å være en ung jente, og lurte jentene han kontaktet til å sende seg nakenbilder. Bilder som politiet karaktiserer som seksualiserte. Deretter har han presset dem til å sende seg flere bilder ved å true med å nettpublisere de han allerede hadde fått.

Han kontaktet jentene via SMS og første melding skal ha vært uskyldig og ga inntrykk av å være feilsendt.

«Blir det noe aerobic i kveld?»

Ei 11 år gammel jente fra Elverum ble kontaktet av legen i høst. Da lød den første meldingen slik: «Blir det noe aerobic i kveld?». Han avbrøt kontakten raskt da elverumsjenta svarte: «Du har nok sendt meldingen feil».

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Slik lød den første meldinga til ei jente (11) fra den sikta legen, ifølge jenta og hennes far.

Slik lød den første meldinga som den sikta overlegen sendte til ei elverumsjente (11), ifølge jenta sjøl og hennes far.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Flere av jentene har vært i dommeravhør på Barnehuset i Hamar. Avhørene er filmet og vil bli spilt av i en rettssak.

Politiet har foreløpig funnet fram til 20 jenter som har sendt mannen bilder, men regner med at mannen har truet langt flere.

Framstilles for forlenget varetekt

Spørsmålet er også om legen har truet til seg sex eller forgrepet seg fysisk på noen av jentene han var i kontakt med. Politiet har funnet barneporno på mannens datamaskiner og prøver nå å finne ut om han har forgrepet seg fysisk på noen av jentene.

Overlegen er fengselet i Hamar underlagt brev- og besøkskontroll. Politiet har 12 etterforskere på saken, fire av dem er fra Kripos.

Mandag blir han framstilt for forlenget varetektsfengsling, og da altså med en skjerpet siktelse mot seg.

Politiet har allerede varslet en pressekonferanse på mandag for å informere om den alvorlige utviklingen i det som nå også har blitt en overgrepssak ved sykehuset i Elverum.

Flere saker fra Innlandet