Slo flere personer bevisstløs – dømt til fengsel for grov vold

29-åringen fra Øst-Finnmark er dømt til to år og seks måneders fengsel for grov vold mot flere personer, deriblant sin egen samboer.

Øst-Finnmark tingrett

Rettssaken mot 29-åringen gikk nylig i Øst-Finnmark tingrett. Flere av hendelsene han er dømt for skjedde i Båtsfjord og Tana. Nå er han dømt til to år og seks måneders fengsel.

Foto: Stian Strøm / NRK

Aktor la ned påstand om 2 års fengsel, men Øst-Finnmark tingrett kom fram til at mannen burde dømmes til en langt strengere straff for både grov vold, narkotika og hærverk.

Han er nå dømt til fengsel i to år og seks måneder, samtidig som 29-åringen må betale til sammen 50.000 kroner i oppreisning til to av de fornærmede i saken. Han er også dømt til å betale tre andre fornærmede og et forsikringsselskap til sammen over 120.000 kroner i erstatning.

Slo flere bekjente bevisstløs på fest

Mannen møtte også tidligere i år i retten, da for å ha brukt og oppbevart flere ulike narkotiske stoffer, samt hjemmebrent. Retten la vekt på også disse tiltalepunktene i sin avgjørelse.

De mest alvorlige punktene i saken mot han handlet om grov vold. Under en fest i Båtsfjord natt til 4. september utførte 29-åringen grov vold mot flere personer i løpet av festen. To av de fornærmede i saken ble utsatt for flere slag og spark mot hodet. Ifølge dommen resulterte dette i at begge besvimte og var borte i flere minutter.

Samme natt banket 29-åringen sin samboer, så hun fikk knekt neste og blodutredninger under øynene. Mannen erkjente straffskyld for alle disse forholdene.

Båtsfjord

Den dømte 29-åringen utførte flere grove voldshandlinger i Båtsfjord i september. Nå er han dømt for handlingene.

Foto: Ksenia Novikova / NRK

Fornærmet fikk påført brudd i ansiktet

I begynnelsen av oktober i Tana ble en tredje fornærmet utsatt for den dømtes grove voldshandlinger. Den fornærmede og 29-åringen hadde over lengre tid hatt en feide, og denne kvelden ble fornærmede dratt ut fra et utested og påførte slag og spark mot hodet. Ifølge dommen erkjente ikke 29-åringen straffskyld for dette forholdet.

Den fornærmede møtte imidlertid ikke i retten og har heller ikke forklart seg for politiet. Den grove volden resulterte i at mannen fikk flere brudd i ansiktet og var innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge i flere dager for behandling.

Øst-Finnmark tingrett dømte mannen også for vold mot flere andre fornærmede, samt hærverk.

Advokat Kjetil Hugo Nilsen har vært mannen forsvarer. Han sier det til uka vil bli tatt stilling til om dommen skal ankes.

– Og jeg ser ikke bort fra at akkurat det blir tilfelle, sier Nilsen.