29-åring tiltalt for grov vold mot flere personer – to ofre ble slått bevisstløse

Mannen fra Øst-Finnmark må denne uka møte i tingretten der han står tiltalt for flere andre alvorlige voldshandlinger.

Båtsfjord

Flere av de grove voldsepisodene som er utført av 29-åringen skjedde i Båtsfjord tidligere i år. Mannen er også tiltalt for voldsepisoder i Tana. Det er satt av to dager til saken i Øst-Finnmark tingrett.

Foto: Ksenia Novikova / NRK

Flere av tiltalepunktene handler om grov vold som resulterte i alvorlig skader for de fornærmede.

Båtsfjord: Natt til lørdag 3. september i år slo og sparket han en mann i hodet og ansiktet. Mange slag og spark gjorde at fornærmede mistet bevisstheten i flere minutter står det i tiltalen. Mannen ble sykemeldt i to uker som følge av den grove voldshandlingen.

Samme kveld slo og sparket den tiltalte også en annen mann i hodet og ansiktet. Ifølge tiltalen medførte dette at også denne mannen mistet bevisstheten. Den fornærmede måtte senere sy fire sting i leppa som følge av kutt.

Grov vold medførte operasjon

I tidsrommet 3. til 4. september sparket 29-åringen også ei kvinne gjentatte ganger i kroppen. Kvinnen ble også utsatt for slag i ansiktet, slik at hun ble påført blødninger rundt øynene.

Øst-Finnmark tingrett

Mannen må møte i Øst-Finnmark tingrett i kommende uke. Der står han tiltalt for blant annet grov vold mot flere personer. Den grove volden medførte at flere av de fornærmede fikk store skader.

Foto: Stian Strøm / NRK

Tana: En måned senere utførte igjen den tiltalte grov vold mot en annen person. På et serveringssted i Tana ble en tredje fornærmet påført slag og spark mot hodet.

Ifølge tiltalen medførte den grove volden til at voldsofferet fikk alvorlig skader i ansiktet, blant annet brudd i kinnbein, overkjeven og øyehule.

Volden skjedde uten foranledning og den fornærmede ble innlagt på Universitetssykehuset i Nord-Norge i fem dager. På sykehuset fikk mannen operert inn to støtteplater i ansiktsskjelettet.

Ramponerte flere kjøretøy

Tidligere i år, natt til 17. mai i Tana, ble en fjerde fornærmet utsatt for vold av 29-åringen fra Øst-Finnmark. Kvinnen ble påført slag og spark som medførte blødninger rundt høyre øye. I tillegg ramponerte den tiltalte bilen til kvinnen. Skadene kom på 12.000 kroner.

I slutten av mai gikk den tiltalte også løs på en ytterdør og en motorvogn tilhørende en femte fornærmet i saken. De materielle skadene har kostet over 18.000 kroner.

Kjetil Hugo Nilsen og Trond Pedersen Biti

Den tiltalte 29-åringens forsvarer, advokat Kjetil Hugo Nilsen,

Foto: Monica Falao Pettersen / NRK

Mannens forsvarer, advokat Kjetil Hugo Nilsen, sier 29-åringen ikke ønsker å kommentere tiltalen.

29-åringen er også i løpet av året blitt tatt for å kjøre snøskuter ulovlig uten førerkort, samt bruk av amfetamin, hasj og medikamenter. Tingretten skal også ta stilling til en tiltalebeslutning fra tidligere i år for kjøp av mindre mengde narkotika. Ifølge advokat Nilsen har mannen erkjent påstandene i denne tiltalen. Mannen fra Øst-Finnmark risikerer over seks års fengsel hvis han blir dømt av tingretten.