NRK Meny
Normal

Publikumsrekord for Midnattsrocken

Midnattsrocken har satt ny publikumsrekord og går med overskudd. I overkant av fjorten tusen mennesker fant veien til Brennelvnesset og årets rock i Lakselv.

Midnattsrocken 2015

Stor stemning på Brennelvnesset under årets Midnattsrock.

Foto: Benedikte Hågensen Svendsen / NRK

– Det har gått bra. Vi er der hvor vi skal være, nemlig på topp. Det sier den ferske festivalsjefen for Midnattsrocken, Jon Arne Pettersen.

Rockefestivalen i Porsanger har vokst seg til å bli veldig stor. Det har gått opp og ned, men etter to dårlige år setter Midnattsrocken ny rekord i antall besøkende.

Styreleder, Per A. Amundsen er superfornøyd. Han regner med at de har hatt i overkant av 14.000 besøkende og går med overskudd.

– I år har vi tjent penger på festivalen, og det gir rom for forbedringer neste år. Selv om vi er en robust organisasjon som har tålt et par dårlige år, så trenger vi inntektene. Overskuddet går ikke til eierne, forsikrer Amundsen, det går til festivalen.

Midnattsrocken 2015

Populære Donkeyboy fra Drammen på scenen under Midnattsrocken 2015.

Foto: Benedikte Hågensen Svendsen / NRK

Publikumsrekord

Festivalen begynte i god tid før rocken å se muligheten for en ny publikumsrekord på grunn av det gode billettsalget som startet tidlig.

Festivalsjef for Midnattsrocken

Jon Arne Pettersen overtok stafettpinnen etter Kjell Magne Rasmussen. Pettersen mener den jobben som er gjort gjennom alle år har lagt grunnlaget for årets suksess.

Foto: Privat

– Hvis vi sammenligner søndagen før festivalen i år, men samme tid i fjor, så ligger vi 74 prosent over fjoråret billettsalg.

En entusiastisk festivalsjef mener de har hatt de beste frivillige, den beste musikken, det beste publikummet, været har vært greit, og det var ingen mygg.

Pettersen ler godt med tanke på værvarslet for årets rock som han har servert siden januar, og han mener at han faktisk traff bedre enn meteorologen.

– Midnattsrocken som merkevare er blitt mer og mer solid de siste årene, mener festivalsjefen.

Midnattrocken 2015
Foto: Benedikte Hågensen Svendsen / NRK

Har truffet med artistene

Pettersen mener både bredden på musikken i år, samt at plakaten var ute allerede i februar, er medvirkende til at de har solgt til gull. Med artister som Scooter, Smokie, Donkeyboy, Retur, Gabrielle for å nevne noen, så har vi truffet, sier Pettersen.

– Vi har også gått bredt ut i media og vi har vært aktiv på sosiale medier som facebook. Sist jeg sjekket var det 129.000 som hadde vært innom facebooksiden, siste uken.

Per Arve Amundsen

Styreleder Per A. Amundsen er superfornøyd med årest festival og det gir rom for forbedringer til neste års festival.

Foto: Dragan Čubrilo / NRK

Rockegeneralen er fornøyd med at det har vært et voldsomt engasjement på nettsiden til Midnattsrocken i forkant av festivalen. Pettersen forteller at de i perioden 30.06 til 06.07 hadde over 86.000 brukere.

– Det beste i år har vært gleden som publikum viste under konsertene, og med med tyske Scooter som høydepunkt. Hele Brennelvnesset kokte og publikum var engasjert.

Her får han får støtte fra styrelederen. Per A. Amundsen mener de har et nytt måleparameter for hva de skal strekke seg etter til neste års festival.

– Jeg har aldri opplevd noe lignende som det som skjedde under Scooterkonserten. Alle jeg snakket med, og de var i alderen fra 18 til 75, ble revet med. Og stemninga var til å ta og føle på, så vi har noe å jobbe mot.

Midnattsrocken 2015

Det var god stemning på festivalcampen, og noen var mer kreativ enn andre i påkledninga.

Foto: Benedikte Hågensen Svendsen / NRK

Fornøyde «bikere» fra Bergen

Fra byen mellom de syv fjell har en glad gjeng med motorsyklister funnet veien til Brennelvnesset og Midnattsrocken. Old Timers MC er en ren Harley-klubb som holder til på Hylkje i Bergen Kommune.

– Vi har reist fra Bergen og hit til Lakselv fordi vi vil se landet vårt, og oppleve turen og landet sammen, forteller «Robben» fra Oldtimers MC. Vi er ti stykker som har tatt turen til Lakselv, de to siste medlemmene måtte jobbe.

«Robben» forteller at et av medlemmene er fra Hammerfest, og Frode Småvik som han heter, mente klubben måtte besøke Midnattsrocken. Noe de ikke angrer på.

– Stage Dolls og Scooter var helt topp. Men Felgen Orkester som består av 5 søskenbarn og en kamerat fra Karasjok overrasket stort. Midnattsrocken var utrolig bra. Vi kommer gjerne tilbake, kanskje ikke neste år, men vi kommer, lover «Robben».

Midnattsrocken 2015

Old Timers MC er en ren Harley-klubb som holder til på Hylkje i Bergen Kommune, og her er fire av medlemmene under årets Midnattsrock.

Foto: Benedikte Hågensen Svendsen / NRK