Et av anleggene som har gjennomgått en total omlegging er Norway Seafoods i Båtsfjord i Finnmark.
Til sammen er 20 millioner kroner investert for å sikre råstoffet i framtiden.
Båtsfjord, som er fiskerihovedstaden i Finnmark, leverer årlig cirka 60 millioner fiskemiddager på bordet.
- Les også:
– En lettelse
Nå, under høysesongen i torskefisket er det kø for å levere. Fisken pumpes i land, og kapasiteten ved Norway Seafoods i Båtsfjord har økt med det mangedobbelte.
– Det betyr mye at vi får levert. Det er en lettelse for oss, og at vi slipper å gjøre det om bord, sier Knut-Jarle Johansen, fisker i Båtsfjord.
Truckene e så godt som borte. Det samme er kar og tømming fram og tilbake som kan skade fisken.
- Les også:
Rask prosess
Mottak er blitt både kjøpestasjon og produksjonslinje. Fisken sendes på en transportlinje fra kai til å bli råstoff klar for filethall.
– Vi kan kjøpe fisk, lagre i tanker, og kan sende fisk til produksjon allerede dagen etter, sier Alexei Kichaikin, assisterende driftsleder.
For mindre båter har Båtsfjord-bedriften tatt vare på det gamle mottaket, som fortsatt har store kar og gaffeltruck.
- Les også: