Mener de har løsningen på miljøvennlig laksemat – fikk blankt nei av regjeringen Nova Sea mener larver kan løse utfordringen med miljøvennlig mat til laksen. Men de er ikke villig til å ta risikoen selv, og peker på null politisk vilje hos regjeringen. Av Sondre Skjelvik
Fiskaren heldt avstand til kvalen på grunn av fare for eksplosjon Eit digert kvalkadaver ligg i havet utanfor Bleik. Både fiskarar og forskarar fryktar han skal gå i lufta. Av Sunniva Grimstad Hestenes og Sondre Skjelvik
Havnet i basketak med knølhval: – Det ble et helsikes smell Roar Sivertsen tenkte det først det var fint å se hval da han dro garnet. Helt til han skjønte at den digre hvalen var i garnet. Av Sondre Skjelvik og Andreas Budalen
Torskesperm skal bli supermat Nofima og Nord-Senja Fisk vil utnytte «superstoffene» i torskens sperm. Det kan gi helsegevinst i kampen mot livsstilssykdommer. Av Kari Anne Skoglund, Erik Waagbø og Malin Straumsnes
Her blir laksen «skoten» med laser: – Kan halvere dødelegheita I løpet av året vil lasermetoden brukast av ein fjerdedel av norsk oppdrettsproduksjon, ifølge gründer. Men forskar seier vi veit lite om kor effektivt det er. Av Lars-Bjørn Martinsen og Ingrid G. Årdal
Slakter Norges vern av sårbare havområder Norge har mange planer for vern av sårbare områder i havet, men i praksis beskytter planene ingenting, mener kritikerne. Av Petter Strøm
Fiskebåten var omringa av kvalar: – Grotesk kor mykje sjøpattedyr det er blitt Fiskar Kristian Sandtorv meiner at vi må avlive meir sjøpattedyr, som for eksempel spekkhoggar, fordi dei øydelegg for andre artar. – Tvert imot, seier forskar. Av Ingrid G. Årdal
Finner lidende fisk med bobler i øynene: – Forkastelig Rendyrket «fang og slipp» av fisk er ulovlig. Men hvor går egentlig grensen, og gjøres det nok for å hindre? Nei, mener lokale dykkere i verdens sterkeste tidevannsstrøm. Av Sondre Skjelvik
Brukte flere millioner på å få oss til å spise sunnere. Men Marius sverger til boller og Redbull Det er vanskelig å få nordmenn til å spise sunnere. Til og med unge kokker velger boller og energidrikk før epler og fisk. Av Petter Strøm