NRK Meny
Normal

– Åh fy fader for en skapning!

Audun F. Skjølberg var forberedt på å måtte løsne en korallgren fra kroken. Se video med fangsten av havbeistet.

Audun med breiflabb

Audun F. Skjølberg fra Ånes utenfor Lillestrøm med breiflabben på 27 kilo.

Foto: Endre Hopland / Hooked.no

– Det er en korallgrein eller et eller annet. Dette kommer til å bli århundrets antiklimaks, sier Audun F. Skjølberg i videoen.

Sekunder etterpå bryter en 27 kilos breiflabb overflaten, og fiskerlykken er til å ta og føle på.

– Åh fy fader for en skapning!

– Helt vanvittig

Videoen kommer fra nettstedet Hooked, som driver Norges største nettsteder for sportsfiske. Redaktør Endre Hopland forteller at breiflabben ble høydepunktet på en ukeslang fiskeuke på Sørøya i Finnmark.

– Audun er en av de fremste og mest allsidige sportsfiskerne i Norge, men det ble fullstendig pipestemme og vill jubel da fisken var sikret, skriver han i en epost til NRK.

Turen var planlagt i et år, og i tillegg til Hopland og Skjølberg var ti andre med på Arronet-båtene til Nordic Sea Angling. Det var på mandag i forrige uke at havbeistet ble tatt.

Sørøya, Finnmark.

Sørøya er kjent som storfiskens rike, og fornekter seg ikke i år heller.

Foto: Leif Hatland / NRK

– Det er helt vanvittig dette her. Jeg har en på 10,8 fra før, men dette her er liksom the shit. Tok den helt nede ved korallbunnen, hadde kontakt med noe bedriten bunn, så kom det et markant hugg, og så satte jeg kroken i noe tre ganger, og så fikk jeg løftet opp en slags dødvekt fra bunnen. Jeg trodde egentlig det var en korallgren eller noe, sier en storfornøyd Skjølberg i videoen, som er fra Ånes utenfor Lillestrøm.

– Kronen på verket

Breiflabben ble tatt på 110 meters dyp, og teamet av fiskere fikk i tillegg til den andre fine fangster fra havdypet. Hopland forklarer at halvparten av gruppa har vært på Sørøya før, og de visste å utnytte været.

– Når vi fisker i nord må vi utnytte at det er fint vær, så da fisker vi om natten også. Når Audun fikk breiflabben hadde vi først fisket i 24 timer, så sovet i tre, og så fisket i 16 til 17 timer til. Vi fikk veldig mye bra annen fisk og, stor uer, svær rødspette, mange fine kveiter og stor steinbit. Men breiflabben var kronen på verket, sier Hopland.

I løpet av sommeren kommer det en lengre video fra turen, denne korte snutten fungerer som teaser.