Hopp til innhold
Forskere utvist

Ny rettsrunde for utvist professor

En tidligere professor ved Universitetet i Agder må igjen i retten etter at han ble utvist fra landet i fjor. Han vant fram i tingretten, men regjeringsadvokaten anket.

Forskere utvist

Utvist professor sier opp

Professoren som er utvist fra Norge, sier opp sin stilling fra Universitetet i Agder. Utvisningsvedtaket skal nå behandles av lagmannsretten.

Universitetet i Agder

Utvist forsker kan komme til Norge igjen

Justisdepartementet har nå opphevet utvisningsvedtaket for en tidligere kinesisk forsker ved Universitetet i Agder.

Jon Wessel-Aas

Reagerer på ugyldig utvisning: – PST angriper ytringsfriheten

Advokat og spesialist på ytringsfrihet, Jon Wessel-Aas, mener at PSTs grunnlag for å utvise en kinesisk forsker var altfor tynt og et angrep på ytringsfriheten.

Utvist professor ved UIA

Utvist forsker er gjesteforeleser i Italia

Professoren som er utvist fra Norge har blitt gjesteforeleser i Italia. PST mener forskeren ved Universitetet i Agder er en trussel for Norge. Derfor blir det ny rettssak.

Forskere utvist

Regjeringsadvokaten anker forskerdom

Regjeringsadvokaten anker opphevelsen av utvisninga for den ene av de to forskerne som jobbet ved Universitetet i Agder.

Forskere utvist

Forskersaken får ny runde i retten

Justis- og beredskapsdepartementet har ikke slått seg til ro med at to UiA-forskere får jobbe i landet. Nå blir det ny runde i retten.

Nasjonaldag i Kina

Kinesere latterliggjør Norge på chattetjeneste

Et «tredjerangs land» og en «skjødehund for USA» som «hele verden gapskratter av». Slik omtales Norge på en stor chattetjeneste i Kina etter utvisningen av en kineser.

Ola Tunander

Professor slår alarm: – USA bruker PST som et balltre mot Kina

Professor Ola Tunander mener at PST lot seg manipulere av USA og opptrådte uprofesjonelt da to utenlandske akademikere ble utvist tidligere i år.