Hopp til innhold
Roger Bjørnstad

LO: – Det er ikke nok jobber til de unge

Det finnes ikke nok jobber til ungdommene, mener sjeføkonom Roger Bjørnstad i LO. Det er 23.000 færre unge i jobb nå, enn for fire år siden.

Smågodt

Nå blir dette dyrere – NHO frykter «lokkevarer» vil påvirke mer enn smågodt

I dag trer den nye sjokolade- og sukkervareavgiften i kraft. Avgiften øker med 83 prosent, noe administrerende direktør i NHO Mat og Drikke frykter vil få konsekvenser også for andre varegrupper.

Smågodt

ESA sier nei til å stoppe sukkeravgiften 

EØS-tilsynet ESA vil vurdere den kraftig økte sukkeravgiften nærmere, men krever ikke at den suspenderes mens behandlingen av saken pågår.

Jonas Gahr Støre

Stortinget har vedtatt 13 saker mot regjeringens vilje i høst

Lærernorm og ny behandling for asylbarn. er to eksempler på vedtak regjeringen ikke ønsket i høst. Ap mener regjeringen klager for mye på vedtakene.

Sedler.

Innføring av aksjesparekonto har endt i kaos

Mange av de 200.-300.000 som har opprettet aksjesparekonto for å spare skatt har opplevd store problemer med å flytte sparingen innen fristene.

Dårlige forhold hos grisebønder

Frykter dårligere dyrevelferd etter budsjettkutt

Regjeringens økonomiske kutt i støtten til Mattilsynet blir sterkt kritisert etter NRKs avsløringer om groteske dyrevelferdssaker i Rogaland. – Helt uforsvarlig, raser hovedtillitsvalgt i Mattilsynet, Bjørnar Jakobsen.

Reinsdyr skoten

Budsjettkutt skal ikkje råke arbeidet mot skrantesjuka

Kampen mot skrantesjuke er så viktig for Mattilsynet at dei ynskjer å verne arbeidet med skrantesjuka mot budsjettkuttet til regjeringa.

Yrkessjåfør Andreas Oscarsson

Andreas kan tape 30.000 i året på ny skatt

Innføringen av skatt på diettgodtgjørelse kan gå hardt utover yrkessjåfører som jobber i Norge.

Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik kritiserte Frp for å angripe norske arbeidsplasser når de økter sukkeravgifta og beholder momsfritak for utenlandshandel på nett med 350 kroner.

Sp: – Sukkeravgifta et målrettet angrep på norske arbeidsplasser

Senterpartiet beskylder Frp for å angripe Nidar, Lerum, Freia og andre norske arbeidsplasser når de øker sukkeravgifta. – Kalte det ikke angrep da de selv skjerpet avgiftene, svarte finansminister Siv Jensen.