Hopp til innhold
NRK sender direkte fra finansdebatten i Stortinget.

– Dagens finansdebatt er bortkastet

STORTINGET (NRK.no): Dagens finansdebatt i Stortinget er bortkastet tid, mener Frp. – Tull at vi ikke lytter til hva folk har å si, svarer Arbeiderpartiet.

Høyskolen i Ålesund er blitt for liten. Sidan dei nye bygningane blei tatt i bruk for 13 år sidan, er talet på både studentar og tilsette nesten dobla. No er arbeidet igang for å få både statlege og private pengar til nybygg.

– Undervisningslokalene er fylt til bristepunktet med studenter

Ålesund (NRK.no): Regjeringen vil ha flere tusen nye studieplasser ved universitetene og høyskolene. Men flere steder er skolelokalene fylt til bristepunktet med studenter.

Minst to millioner kvinner i utviklingsland lever med vaginale fistler, og mellom 50.000 og 100.000 nye kvinner får fistler hvert år. Fistel er et hull i underlivet som kommer ved fødsler som stopper opp fordi barnet er for stor for morens bekken. Dette fører til at urin og avføringen lekker over i skjeden og renner rett ut av kroppen, uten at kvinnen har noen kontroll over dette.

– Utstøtt fordi de lukter vondt

650 millioner kroner av det norske bistandsbudsjettet for 2013 skal være øremerket til barn- og mødrehelse. Det vil forandre livet til mange kvinner som lider av den grusomme lidelsen fistula, mener Leger uten grenser.