Maten er en viktig del av 17. mai-feiringen. Enten du har invitert til frokost, lunsj eller skal markere dagen med en ekstra god middag. Bent Stiansen har oppskriftene.
Denne desserten gir virkelig sterk konkurranse til den italienske tiramisuen. En perfekt blanding av sødme og syrlighet – og så vakker på festbordet.
Napoleonskake har et beskrivende navn på fransk, mille-feuille. Det betyr tusen lag. I Frankrike er napoleonskaken en favoritt under feiringer som bryllup og jubileer. Hos oss også til 17. maifesten.
En enkel og frisk agurksalat som passer til både kjøtt og fisk. Varier gjerne urtene med det du liker og har for hånden, eller gjør som her.
Du vil elske denne på festbordet. Fargerik salat med milde, men spennende smaker. Og passer til både kylling, kjøtt og fisk.
Nypoteter er nydelige i seg selv, og de kan blandes med nesten hvilke krydder og smaker som helst. Potetsalat med sennepssaus er bankers til rød fisk, skinke og ribbe. Og den kan fint lages dagen i forveien om du venter gjester til lunsj.
Kokt kald laks med agurksalat og pisket rømme er tradisjonsmat på 17. mai for mange. Og det smaker himmelsk hele sommeren. Lett å lage, kaldt, friskt og masse god smak.
Den norske armen vil strekke seg langt etter dette fatet. Gravet fersk makrell hører med på nasjonaldagen og til de andre sterke festdagene våre. Lett å lage er det også.