Rekordår for norsk sjømateksport: – Me har aldri ete mindre fisk enn i dag Den svake norske krona har gjeve rekordår for eksportverdien av norsk sjømat med ei auke på 14 prosent frå 2022. Av Sunniva Skurtveit
Det er gode tider for fiskerne: – Gått opp med 60 prosent Fisker Joakim Johansen har tjent 1,5 millioner kroner i år. Han er ikke alene om å gjøre god butikk på fiske. Av Christian Kråkenes, Jan-Erik Steine og Alf Harald Martinsen
Mener lakseskatten brukes som unnskyldning for å legge ned Lakseskatten brukes som argument både for å legge ned anlegg og for ikke å investere i nye. – Oppdretterne har all anledning til å investere også etter skatten, sier en skuffet ordfører i Kvænangen. Av Hanne Larsen og Jo Hermstad Tronsen
Må trolig avlive en million fisk etter parasittangrep – kan koste Grieg over 50 millioner En sjelden lakseparasitt er funnet på åtte oppdrettsanlegg i Finnmark. Det kan gi et tap på 50 millioner kroner for selskapet Grieg Seafood. Av Anita Føleide og Geir Samuelsen
Omtales som miljøsvin, men skaper tusenvis av jobber: – Vi hadde ikke fått jobb uten dem Oppdrettsnæringen kalles ofte for miljøsyndere, men 19-åringene Leo André og Daniel hadde ikke fått jobb uten dem. Av Jan-Erik Steine, Karen Gjetrang og André Bendixen
Historisk rekord for sjømateksporten: – Vi har brutt alle forventningene Norge eksporterte sjømat for 12,4 milliarder kroner i mai. – Det har vært godt fiske og gode priser, sier fisker Øyvind Hesjevik. Av Trond Odin Myhre Johansen
Vil bli størst i Europa på tang og tare Tang og tare fra Norge er etterspurt på verdensmarkedet – likevel er det svært få som utnytter muligheten. Nå legges det opp til en storstilt satsing på næringen. Av Sidsel Vik
Slik skal verdiløs kongekrabbe bli til gull En fisker i Hammerfest kan ha knekt koden for hvordan man gjør verdiløs kongekrabbe om til millionverdier. – Genialt, mener forsker. Av Allan Klo og Eirik Sørenmo Påsche
– Fokuset på lakselus overskygger andre problemer Hver dag dør tusenvis av fisk i norske oppdrettsanlegg fordi hjertet deres sprekker. Det er et stort problem for oppdrettsnæringen - og ingen vet helt hvorfor det skjer. Av Marit Sirum-Eikre, Oddgeir Sæle, Steinar Lote og Nuno Duarte