Kraftkar tomhendt hjem fra VM i ost Regjerende verdensmester Kraftkar og 39 andre norske oster var med i konkurransen i London da verdens beste ost skulle kåres. Men Norge dro tomhendt hjem.
Her kommer det ut 8000 pakker med rød bringebærsaus i timen Riskrem er favorittdesserten til mange på juleaften, men det er ingen riskrem uten rød bringsbærsaus når det er jul. Av Lise Kristin Valgermo og Trond Vestre
Geitebøndene fryktar dei ikkje får levere mjølka – Det er ein splitt og hersk-politikk som vi ikkje syns noko om. Det seier geitebonde Petter Melchior i Norddal på Sunnmøre om forslaga frå landbruksministeren som kan bety at geitemjølka i framtida ikkje blir henta på gardane. Av Gunnar Sandvik
Vil ikke endre mottaksplikta Verdensmester Tingvollost kan ta det med ro. Det er ikke aktuelt å endre Tine sin mottaksplikt for melk, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp). Av Håvard Ketil Sporsheim
– Osten hadde ikkje eksistert utan mjølkebilen Tine har plikt til å hente mjølka på alle norske gardar uansett storleik, men no kan ordninga bli endra. Produsenten av verdas beste ost, Tingvollost, meiner dei ikkje hadde starta opp utan mottaksplikta. Av Malin Kjellstadli Korsnes og Gunnar Sandvik
Meieriet i Ørsta er berga - dei 50 tilsette beheld jobbane Meieriet i Ørsta er berga og dei nesten 50 tilsette beheld dermed arbeidet inntil vidare. Tine har tidlegare vurdert å leggje ned meieriet. Av Synnøve Hole
Dale vil gi støtte til Tine-konkurrenter Regjeringen vil åpne opp for å gi alle konkurrentene til meierigiganten Tine inntil 50 millioner kroner i årlig støtte.
Stolte over å lage den verdenskjente Jarlsbergosten – Vi føler stolthet over å produsere det som har vært flaggskipet for norsk ost. Men jeg er sikker på at også andre kan tilegne seg den kunnskapen, og vi må bidra med å dele vår kunnskap, sier meierisjef Svein Arne Bjørgum hos Tine i Elnesvågen. Av Gunnar Sandvik
– Uheldig om Ørsta-meieriet blir avvikla Geiterbønder på Sunnmøre er sterkt kritiske til at Tine foreslår å legge ned Ørsta-meieriet. Sunnmøre har eit av dei største miljøa for produksjon av geitemjølk i landet. Av Sissel Beate Brunstad