Mange gjester, lite plass? Da er koldtbord løsningen. Lag koldtbordet selv til fridagene i mai. Det blir som regel billigere enn å bestille borte. Tom Helge Sørensen, fra Bølgen og Moi gir deg oppskriftene. Av Wenche Lamo Hadland
Kylling på colombiansk Matlagingstradisjoner varierer fra region til region i Colombia. Dette er en følge av store variasjoner i klimaet og hvilke råvarer som er lokalt tilgjengelig, sier Adriana Sossa fra Bogotá, hovedstaden i Colombia. Her lager hun kylling på tradisjonelt vis.
Russisk hjemmelaget pasta med kjøttfyll I vår miniserie "Internasjonal sommermat" har vi nå kommet til Olga Mortensen. Hun lager hjemmelaget pasta med innebakt kjøttdeigfyll. Pelmeni heter dette på russisk.
Fransk grønnsaksstuing og sherrymelon Når det er varmt om sommeren er cantaloupemelon med sherry og spekemat fra Bayonne en populær forrett i Frankrike.
Kinesiske grillspyd og spagettisalat Yaqun Zhang var den første som svarte på utfordringen om å lage enkel sommermat fra sitt hjemland. Oppskriften er noe fornorsket til ære for en sønn som liker norsk mat best, men er fremdels tilpasset varme, late dager i solen. I dag blir dette lunsj.
Breiflabbhale - oppskrift Det er ikke så veldig komplisert å lage breiflabb, og det er bra. For det kommer muligens til å bli din yndlingsfisk etter dette.
Kylling til påske Hva heter denne retten? spør jeg Inge Anda på Villa Inge. -Tja, si det, sier han. Hverdagskylling med potetmos og tomatragu? Men det er kanskje ikke det jeg personlig tenker på som hverdagskylling. Av Mette Løland
Sopp med løkbuljong - oppskrift Du behøver ikke å være vegetarianer for å like grønnsaker. Her får du en oppskrift på en grønnsaksrett som er anderledes.
Spennende sopp og løkbuljong på Cafe de France Sopp og løkbuljongI disse tider, med munn- og klovsyke, kugalskap og skrapesyke snakker vi med tre av Rogalands kokker for se på hvilke velsmakende alternativer vi kan lage til rødt kjøtt.