Soyamarinert laks med koriander
- Koriander
- 200 gram laksefilet
- 1 kvast koriander
- 1 dl soyasaus
- 1/2 lime
Bland soyasaus og lime juice. Grovhakk en liten kvast koriander og tilsett i marinaden. Skjær laksen i tynne skiver og dypp den hurtig i marinaden. Anrette på fat.
Råmarinerte kamskjell med nøtteolje og lime
- 4 kamskjell
- 2 ss hasselnøttolje
- 1 stk lime
- salt og pepper
Rens kamskjellene. Skjær dem i tynne skiver og anrett på små pletter, i skjellet, tallerken eller fat. Pensle over med nøtteolje og limesaft.
Caesarsalat
- 1 romanosalat
- caesardressing
- 10 ss krutonger
- 100 gr parmesan
Stek brødterninger I hvitløksolje. Vend salaten i caesardressing. Høvle over parmesan og dryss mover krutonger.
Caesardressing
- 1/2 fedd hvitløk
- litt vann
- 2 eggeplomme
- 2 ansjosfileter
- 1 sitron
- 1 ss dijonsennep
- 3-4 dl olivenolje
- 1 ts Worchestersaus
- salt/pepper
Visp sammen eggeplomme, og finhakket hvitløk og ansjosfilet. Spe forsiktig med olivenolje og smak til.
Tomatsalat med rødløk og fetaost
- 6 plommetomater
- 100 gr fetaost
- 1/2 rødløk
- 8 stk kalamataoliven
- 15 stk persilleblader
- 1/2 sitron
- 2-3 ss olivenolje
- salat og pepper
Skold tomatene. Kutt I store stykker. Kutt rødløk og fetaost i grove stykker. Vend alt forsiktig sammen. Tilsett persilleblader og anrett i skål. Press over sitronsaft og olivenolje.
Marinerte tomater
- 6 plommetomater
- 2 dl marinade til grønnsaker
- 4 ss tomatpure
Skold tomatene. Kutt i båter. Spe marinade i tomatpureen og vend forsiktig i nn i tomatene. Tilsett gjerne finhakkede urter.
Tomatterte
- butterdeig
- 2 ss tomatpure
- 2 ss olivenolje
- 4-5 tomater
- 2 ss hk basilikum
- 1 ss provenceurter
- 1 fd hvitløk
- salt/peppr
- 2 ss olivenolje
- litt sukker
Kjevle ut butterdeig, prikkes. Bland tomatpure, hvitløk og olivenoljemed basilikum og provenceurter. Smør den på butterdeigen litt innenfor kanten. Dekk med skoldede tomatskiver. Dryss med litt sukker og pensle med olivenolje.
ca 20 minutt i 200 gr.
Quiche-deig
Ca 2 bunner 26 cm form
- 200 gr smør
- 300 gr hvetemel
- 2 egg
- 2 ss vann
Arbeid alt hurtig sammen og sett kaldt. Kjevles ut og fores i form. Bakes med erter.
Fyll
1 dl fløtemelk pr egg
Broccoli, bacon, skinke, ost, tomater, purreløk
Svinekam krydderstekt
- 1 kg Svinekam
- 1 bt timian
- 2 hvitløk
- 1 ss fennikelfrø
- 1 liten kvast rosmarin
- 1 chili
- 1 dl soya
- 1 dl balsamico
Finhakk hvitløk, chili, timian og rosmarin. Knus fennikelfrø. Tilsett soya og balsamico. Brun svinekam i panne hell over marinaden. Bak videre i ovnen til 70 gr i kjernetemperatur. Hell over marinaden under stekingen.