Sopp med løkbuljong er godt til kveldskos, men den kan også tilsettes poteter og rotgrønnsaker og ha det til middag. Oppskriften er tilpasset et par personer.
Begynn med å lage en rødvinsreduksjon. Sopp og spinat blandes i rødvinsreduksjonen og varmes opp. Blandingen serveres over et rugbrød med kål og linser i løkbuljong på siden.
Rødvinsredukjon
0,5 dl Rødvin
100 gr sukker
Rødvinen og sukker has i en gryte og kokes ned til sirup. Reduksjonen, eller sirupen, vil du komme tilbake til når sopp, buljong og kål er ferdig. Soppen vendes i sirupen rett før servering.
Karamellisert løk buljong
2 stk Kepaløk
2 stk Rødløk
5 ss Smør
8 kopper Vann
3 ss Basilikum
3 ss Estragon
3 ss Gressløk
3 ss Flatpersille.
Løkken kuttes i tynne strimler og brunes i pannen, til den er gyllen. Tilsett vann og kok den inn til ca 4 kopper buljong. Sil og smak buljongen til med salt og pepper.
Kutt opp basilikum, estragon, gressløk og flatpersille. Ha dette i en krydderpose og legg den i buljongen i 2 minutter. Ta deretter krydderposen vekk og buljongen er klar for servering.
Savoykål forvelles og tilsettes kraften sammen med puy linser.
Sopp og rugbrød i rødvinssirup
Portobello sopp
Østers sopp
Shitake sopp
Traktkantareller
Fire like deler
Spinat
½ Skive rugbrød.
Begynn med å varme olje. Tilsett litt smør når oljen er varm og stek soppen. Begynn med den hardeste soppen og tilsett de andre etterhvert. Når soppen er nesten ferdig tilsetter du spinat. Rugbrødet legges i pannen til slutt, og tas av varmen når brødet har fått en liten skorpe.
Kryddertrukket vårløk
2 stk Vårløk
2,5 dl Vann
1 ss Smør
1 stk Stjerneanis
7 stk Koriander, hel
½ ts Kvernet hvitpepper
½ ts Salt
Vann, smør og krydder kokes opp , vårløken legges i og tas opp når den er mør.
Alt som gjenstår nå er å anrette retten din slik at den ser delikat og spennende ut. Legg kål og linseblandingen i en liten skål på tallerken og hell over buljong. Legg soppblandigen over rugbrødet.