Hopp til innhold

Kylling til påske

Hva heter denne retten? spør jeg Inge Anda på Villa Inge. -Tja, si det, sier han. Hverdagskylling med potetmos og tomatragu? Men det er kanskje ikke det jeg personlig tenker på som hverdagskylling.

Det ser imponerende ut. Fylt kyllingbryst er ikke så vanskelig som det ser ut til. Oppskriften er enkel og grei og rikt illustert. - Jeg tenkte jeg skulle lage noe greit folk kan lage hjemme, sier Inge.

Vernet hus

Inge Anda er utdannet som både kokk og konditor og driver Villa Inge ved Breiavatnet. Før han startet sitt eget lille sted har han jobbet både i USA og Oslo og her i distriktet. Villa Inge ligger i et vernet hus ved vannkanten. Skal det store endringer til på utsiden av bygningen må riksantikvaren kobles inn. Inne i huset kan man derimot dekorere som man vil. Inge forteller at han var heldig å få tak i en av de beste beliggenhetene for en restaurant i byen, med utsikt over Breiavatnet og Stavangers beskjedne skyline.

Har importforbudet skapt vanskeligheter for dere?

lurer jeg på.

-Nei, det har det ikke, ikke til nå iallefall. Vi bruker mest norske råvarer ettersom det er veldig mye bra her. Men det er klart franske oster vil forsvinne fra menyen hvis importforbudet blir trappet opp igjen. Men det er ikke noe problem, understreker Steinar. Det er bare å innrette seg.