Fakta
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
- Steinar lager sopp og løkbuljong Her kan du se hvordan man går frem. Av: Mette Løland (Real Player 3.02) 40 kbps
Internettkjøkkenet
Dette er en serie på tre artikler som vil gå på våre nettsider. Vi kommer til å se på en vegetar-, en kylling- og en fiskerett. Steinar Rinaldo på Cafe de France i Stavanger foreslår en liten rett av buljong og sopp. Sopp med løkbuljong er godt til kveldskos, men man kan også tilsette poteter og rotgrønnsaker og ha den til middag. Ideen kommer fra løksuppe, bortsett fra at en ikke har brød og ost oppi. Sopp med løkbuljong - oppskrift Oppskriften er rikt illustrert.
Cafe de France
Ingen franske oster
Munn- og klovsyken og importforbudet sykdommen har ført med seg har innvirkning på restaurant næringen. Ost blir importert fra Frankrike, ikke bare på Cafe de France men også på de fleste andre restaurantene i området. Det er det som merkes mest. Kjøtt kommer som regel fra Norge eller New Zealand, og her er ikke munn og klovsyken oppdaget.
- Vi kan fisk her i området så vi får omstille oss og lage fiskerestaurant i en periode, sier Steinar spøkefullt.
Spesielt konsept
Cafe de France er den eneste restauranten som driver uten a la carte meny i Norge. Istedet har de en syv retters meny som skiftes ut ukentlig, og som baseres mye på sesongmat. Fem til syv retters menyer er mye brukt i Frankrike, men Steinar fant faktisk konseptet da han jobbet på en restaurant i Danmark. Nå er det en suksess, men da opplegget ble introdusert var det ikke særlig populært. Folk gikk fra bordene da de oppdaget at a la carte meny manglet. Men i ettertid har folk begynt å sette pris på tilbudet.
-En restauranteier fra London synes opplegget var så bra at han skulle rett hjem for å lage et lignende opplegg på sin egen restaurant.
-Vi har også en sommelier, eller vinkelner på godt norsk. Det er Trude Rinaldo, Steinar's kone. De har drevet stedet sammen de siste seks årene.