Hopp til innhold
To høydrektige gatehunder fra Spania ble stanset på Gardermoen.

Alvorleg hundepest påvist – kan vera frå rumensk kvalp

Ifølgje Mattilsynet kan smittetilfellet vera knytt til ein rumensk kvalp.

Dolly

Kraftig prishopp på importerte franske bulldoger under pandemien

Etterspørselen etter fransk bulldog er mangedoblet, og nordmenn tyr til import av syke hunder. – Ikke kjøp fra uregisrerte utenlandske selgere, er bønnen fra Norsk Bulldog Klubb.

Skjermdump fra Norwegians magasin.

Norwegian reklamerer for import av løshunder fra Thailand – Farlig, advarer veterinær

Norwegian-magasinet skriver lysende om muligheten for å importere eierløse hunder fra Thailand. Både veterinærforeningen og Mattilsynet mener slik import kan være farlig for både folke- og dyrehelsen i Norge.

Smugla hunder fra Polen

Smugla smittefarlege hundar frå Polen – slapp med 1000 kroner i bot

Dei innsmugla hundekvalpane var ikkje vaksinerte og mangla all annan dokumentasjon. Sikta risikerte 9600 kroner i bot. Retten meinte 1000 kroner var nok.

Karen Lian på hundehjørnet i Frognerparken

Veterinærer ber hundeeiere vaksinere hundene sine

To tilfeller av smittsom leverbetennelse på hunder i Bærum har ført til stor uro i hundemiljøer. Arrangementer har blitt avlyst i frykt for smitte. Nå oppfordrer både Veterinærhøgskolen og veterinærer over hele landet alle med valp til å vaksinere dyrene sine en ekstra gang.

Annonse for Fransk bulldog på Finn

Frykter syke hunder kan være solgt til nordmenn

En mann fra Østfold mistenkes for å ha solgt smuglerhunder til intetanende nordmenn. Mattilsynet frykter at hundene er syke.

Bjørnefjell grensestasjon

Hunden blei avliva etter svipptur over grensa

1. januar stramma Mattilsynet inn reglane om flytting av kjæledyr over grensa. Ein hundeeigar i Nordland måtte førre helg gjere eit vanskeleg val: setje hunden i fire månadar karantene og betale 40.000 kroner, eller avlive hunden sin.

Pernille Isaksen og Klara

Nå blir det strengere å ta med hunder som Klara inn til Norge

Familien Isaksen brukte åtte måneder og 75.000 kroner for å hente gatehunden Klara hjem til Norge. I dag har Stortinget vedtatt at det skal bli strengere for alle som ønsker å ta med gatehunder hit.

Gatehunder fra Romania

Vil forby import av gatehunder

Fra flere hold tas det nå til orde for å forby import av gatehunder fra utlandet. Både landbruksministeren, Senterpartiet og Mattilsynet mener det er på høy tid at vi får et slikt forbud i Norge.