Hopp til innhold
Kanner med tåregass landet blant annet i en palestinsk teltleir nær tettstedet Khuzaa i Gaza, skriver nyhetsbyrået AP.

Gaza: Israel angriper med tåregass og skarpe skudd

Fem er drept og flere enn 400 palestinere er såret etter at israelske sikkerhetsstyrker tok i bruk tåregass, skarpe skudd og vannkanoner mot palestinske demonstranter ved grensen mellom Gazastripen og Israel.

MIDEAST-CONFLICT-GAZA-DEMO-AID-ZOABI MIDEAST-CONFLICT-GAZA-DEMO-AID-ZOABI

Hun tester demokratiets grenser i Israel

– De israelske soldatene er mordere, ropte Haneen Zoabi fra Knessets talerstol. Kvinnen fra Nasaret representerer Israels araberne i nasjonalforsamlingen. Nå vil statsminister Netanyahu utvise henne. – Hun er en test på om Israel er et demokrati, mener Haaretz.

Israel våpen

Ber regjeringen stanse samarbeidet med israelsk militærindustri

Til tross for at Norge forbyr eksport av våpen til Israel på grunn av Israels okkupasjonspolitik, samarbeider de to landene tett om militær industri. Det vil Norsk Folkehjelp og Fagforbundet ha en slutt på.

Veolia

Norge er medeier av bosetterbusser

Den norske Oljefondet (Statens Pensjonsfond Utland) har investert til sammen 2,4 milliarder kroner i det franske selskapet Veolia, som opererer buss- og togruter på Vestbredden og i Øst-Jerusalem.

Mavi Marmara

Gaza-konvoi fikk store konsekvenser

Aktivistene som ville bryte den israelske sjøblokaden av Gaza i fjor, satte konflikten på kartet. – Den viktigste og alvorligste konsekvensen av dette for Israel, ble hvordan Tyrkia har endret sin politikk dramatisk, sier historiker og midtøstenforsker Hilde Henriksen Waage ved Universitetet i Oslo.

Huwaida Arraf

Konvoisjefen slår til mot israelske busser

Hovedkvinnen bak Gaza-konvoien har satt seg i spissen for en ny og oppsiktsvekkende aksjon på Vestbredden.

Espen Goffeng

Brennpunkt vant gull for «Operasjon sjøbris»-dokumentar

Brennpunkt vant en Prix Italia-pris for dokumentaren om nødhjelpskonvoien som ble bordet av israelsk militære i 2010. - Vi er overveldet og glade, stråler Brennpunkt-redaktør Vibeke Haug.

Israelsk soldat peker med våpen.

Nye bilder fra Gaza-konvoien

Svensk TV har i samarbeid med NRK Brennpunkt satt nytt søkelys på hva som skjedde da hjelpekonvoien til Gaza endte i et blodbad i mai i år.

Ubåt utenfor Marvika

- Greit å teste ubåter i Kristiansand

Frp-politiker Tor S. Utsogn, mener at det er helt greit at et utenlandsk verft tester israelske ubåter i Kristiansand.