Hopp til innhold
Bilde av død krykkje i forbindelse med fugleinfluensautbruddet i Nord-Norge i sommer.

Fugleinfluensa skaper bekymring: – Økt smitte fra fugler til pattedyr

I dag legger Veterinærinstituttet frem sin nye dyrehelserapport.

Kenneth Hole er eggbonde og frykter et nytt utbrudd av fugleinfluensa

Eggbonde frykter nytt utbrudd av fugleinfluensa

Ornitologer mener Mattilsynet gjør for lite for å hindre smitte, etter at det er påvist fugleinfluensa blant 15 villfugl. Eggbonde Kenneth Hole vurderer å gi seg hvis det blir påvist smitte på gården enda en gang.

Tone Steinsland, daglig leder i Steinsland Rugeri

Nytt tilfelle av fugleinfluensa på Jæren, frykt blant fjørfebønder

I løpet av en uke er det funnet tre tilfeller av fugleinfluensa på Jæren. Mattilsynet tror enda flere fugler er smittet.

Gabriel Birkeland i hønsehuset.

No må han halde fuglane under tak

Funn av fugleinfluensa på ei vill kortnebbgås fører til fjørfeforbod frå Østfold til Rogaland. Dermed må fuglane til Gabriel Birkeland inn under tak.

Fugleinfluensa

Fugleinfluensa oppdaga i Rogaland

Mattilsynet har fredag bekrefta at det er funne alvorleg fugleinfluensa på kortnebbgås i Sandnes. Langs kysten i Sør-Noreg blir det innført portforbod for fjørfe.

Høns

Hever trusselnivået for fugleinfluensa

Mattilsynet slår alarm om fugleinfluensa etter flere utbrudd i Norden. Samtidig er trekkfuglsesongen i gang, og fjørfenæringen på Jæren er i høyeste beredskap.

På tå hev etter fugleinfluensa

Veterinærmyndighetene i Norge er på tå hev etter at fugleinfluensa-viruset H5N1 ble funnet i en stor kalkunfarm i England.

Frykter fremdeles fugleinfluensa

Mattilsynet frykter fremdeles at norske fugler og fjørfebesetninger kan bli smittet av fugleinfluensa. Det sier regionleder for Mattilsynet i Rogaland og Agder, Hallgeir Herikstad.

Ekstra overvåking av Klepp og Hå

Statens Naturoppsyn i Sør-Rogaland la idag frem forslag om hvilke områder på Jæren som skal overvåkes nøyere med tanke på fugleinfluensa-trusselen.