Hopp til innhold
Cayman Islands Haven No More

– Utfordrar velferdsstaten og norske bedrifter

– Vi risikerer at norske selskap blir kjøpt opp eller går konkurs i konkurranse med gigantselskap som nyttar skatteparadis, seier jusstipendiat som etterlyser politiske løysingar.

Nike baseballsko og Apple Iphone X

Slik barberer gigaselskapene skatteregningen

De lekkede paradisdokumentene viser hvordan multinasjonale kjempeselskap som Apple og Nike kutter stort i skatteregningen gjennom skatteplanlegging og bruk av skatteparadiser.

Skipsreder Herbjørn Hansson raser mot paradispapirene. Han mener skatteparadiser har ufortjent dårlig rykte. – Bermuda blir fremstilt som en røverhule. Det er det ikke, sier rederen.

Se skipsreder tordne mot skatteparadis-journalistikk

Skipsreder Herbjørn Hansson raser mot paradispapirene. Han mener skatteparadiser har ufortjent dårlig rykte. – Bermuda blir fremstilt som en røverhule, sier rederen.

Artisanal miners sit outside a cobalt mine-pit in Tulwizembe, Katanga province, Democratic Republic of Congo

Varslet Oljefondet flere ganger om omstridt gruveselskap

Oljefondet kjøpte seg opp i det omstridte gruveselskapet Glencore, til tross for flere varsler om både uetisk oppførsel og koblinger til korrupsjon.

Arbeidere ved Glencores kobbermine i DR Kongo

Moxnes: – Ikke overraskende at Oljefondet investerer i lyssky selskaper

Et gruveselskap i Kongo som det norske oljefondet har investert i, kobles til korrupsjon i dokumentlekkasjen Paradise Papers. Rødt-leder Bjørnar Moxnes tror avsløringene bare er toppen av isfjellet.

APPLEBY

Dette viser Paradise Papers

Over 13 millioner lekkede dokumenter viser hvordan skatteparadis brukes til å kutte skatt, skjule eierskap og tilsløre økonomiske bindinger. Mesteparten er lovlig, men ikke nødvendigvis uproblematisk.

Donald Trump står på talerstolen foran handelsminister Wilbur Ross

Lekkasjer: Trumps handelsminister gjør forretninger med Putins svigersønn

USAs handelsminister Wilbur Ross tjener penger på å drive handel med personer i Vladimir Putins innerste krets. Det avslører «Paradise Papers»-lekkasjen, ifølge flere medier, deriblant Aftenposten.

Hans Christian Holte

Gransker fortsatt mer enn 60 saker fra Panama papers

Skattedirektoratet er langt fra ferdig med å granske saker som ble kjent da hemmelig informasjon fra advokatfirmaet Mossack og Fonseca i Panama ble offentliggjort. Nå kommer enda en runde med avsløringer.

Skattedirektør Hans Christian Holte

Venter nye skatteavsløringer

Seks avdelinger i det internasjonale advokatselskapet Appleby er blitt hacket, og opplysninger om super-rikingers finansielle disposisjoner er stjålet. Denne helgen blir innholdet trolig offentliggjort. Skattedirektør Hans Christian Holte bekrefter at han er varslet.