Hopp til innhold

Se skipsreder tordne mot skatteparadis-journalistikk

Skipsreder Herbjørn Hansson raser mot paradispapirene. Han mener skatteparadiser har ufortjent dårlig rykte. – Bermuda blir fremstilt som en røverhule, sier rederen.

Skipsreder Herbjørn Hansson raser mot paradispapirene. Han mener skatteparadiser har ufortjent dårlig rykte. – Bermuda blir fremstilt som en røverhule. Det er det ikke, sier rederen.

«Paradise Papers»

Herbjørn Hansson er styreformann og leder av rederiet Nordic American Tanker Shipping som er registrert på Bermuda. Han mener finanssentra som Cayman Island, Bermuda, Jersey og andre såkalte skatteparadiser spiller en viktig rolle innen internasjonal finans.

– Bermuda blir fremstilt som en røverhule, men ingenting kunne vært mer feil. Bermuda er velorganisert, sier Hansson.

Han sier det ikke er noe nytt i det som kommer frem i blant annet Aftenposten fra de såkalte paradispapirene.

– De prøver å lage det til noe nytt. Jeg synes Aftenposten viser en helt fatal kunnskapsløshet. Dette er en såpeopera av første orden. Når de kunnskapsløse går i gang blir det som når de blinde sloss. Det er et kjempemageplask, sier Hansson.

Nyhetsleder i Aftenposten avviser kritikken.

– Det å vise frem strukturer for å få i gang debatten er nødvendig og etter min mening god journalistikk. Jeg deler ikke oppfatningen om at dette ikke er nytt, sier nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen i Aftenposten.

Det svaret får Hansson til å se rødt.

– Du benekter faktum så lenge du kan. De skriver fire steder at dette ikke er ulovlig. Det å henge ut folk uberettiget er umoralsk og det er lite aktverdig. Det synes jeg er dårlig gjort. Jeg vil ikke henge ut dere, men dere er kunnskapsløse, sier Hansson.

AKTUELT NÅ