Hopp til innhold

Emma slutter, Innafor fortsetter

Programleder i dokumentarserien «Innafor» Emma Clare Gabrielsen slutter i NRK.

Emma Clare Gabrielsen

Emma Clare Gabrielsen vil fokusere på egne skriftlige prosjekter fremover.

Foto: SNORRE TØNSET / NRK

– Å være programleder for Innafor har vært helt vanvittig gøy, utfordrende og lærerikt, sier Emma Clare Gabrielsen.

Programlederen i den undersøkende dokumentarserien Innafor har valgt å ikke fornye kontrakten sin med NRK etter nyttår.

– Jeg føler meg utrolig heldig som har fått så mye tillit og frihet til å lage programmer om temaer som er viktige for meg. Jeg har lært mye om dokumentarsjangeren og gravejournalistikk fra så mange dyktige folk, sier Gabrielsen.

Nå ønsker hun å fokusere på egne prosjekter fremover.

– Jeg har lyst til å trekke meg tilbake fra skjermen en stund og lage journalistikk der jeg ikke nødvendigvis bruker meg selv i like stor grad, og heller fokusere på å utvikle meg videre som skrivende journalist, sier Gabrielsen.

Hun utelukker ikke at hun kan returnere til TV-skjermen i fremtiden.

– Det hadde selvfølgelig vært veldig gøy å jobbe med NRK igjen en gang.

Gabrielsen kom til NRK fra jobben som featurejournalist i Dagens Næringsliv. Hun har også tidligere skrevet for Dagbladet, Klassekampen og Natt og Dag.

Det perfekte har mistet sjokkeffekten. Nå skal vi blottlegge oss i det offentlige og brette ut om våre psykiske problemer i tv-programmer, aviser og sosiale medier. Det er med på å rive ned tabuer i samfunnet og gir håp til mange som sliter. Men hvordan påvirker delingen den enkelte som står fram? Programleder Emma utforsker den nye åpenheten rundt psykisk helse, og leter etter sin egen grense for hvor mye hun selv vil dele offentlig. (4:4)

Se nyeste episode av Innafor her.

– Stolt over Emma

Tove Austad

Prosjektleder Tove Austad ønsker Emma Clare Gabrielsen lykke til videre.

Foto: Martin Gaarder / NRK

Tove Austad, prosjektleder i Innafor, sier at det har vært fantastisk å jobbe sammen med Gabrielsen.

– Jeg er stolt over å ha vært med på å løfte frem et talent som Emma. Nå vil hun gjøre noe annet, og vi ønsker henne lykke til fremover, sier Austad.

«Innafor» har fått mye medieoppmerksomhet etter at den begynte å rulle over TV-skjermene på NRK i slutten av januar. Programmet har tatt for seg temaer som pedofili, intimkirurgi, prestasjonsdop og sexsalg.

Innafor fortsetter

Innafor fortsetter i 2018, etter omtrent den samme formelen som før.

– I pedofili-programmene dreide vi fokus litt vekk fra programlederen, over til journalistikken og prosessene til de som er med i programmene. Dette tror vi at vi skal fortsette med, sier Austad.

– Samtidig ønsker vi fremdeles en personlig programleder som byr på seg selv. Vi har noen kandidater i kikkerten til å ta over etter Emma, forteller hun.