Godset til cupfinale: – Utrolig deilig!

Regjerende cupmester Lillestrøm ble brutalt stoppet av Strømsgodset i den første semifinalen i cupen. Godset knuste Lillestrøm 3–0.

Semifinale fotball NM Strømsgodset-Lillestrøm

JUBLER: Mustafa Abdellaoue scoret tre mål for Godset og sikret dermed laget finaleplassen i årets cup.

«Vi er Godset fra Drammen. Det er ekte kjærlighet. Godset fra Drammen». Supporterne startet allsang flere minutter før kampslutt.

For i 83. minutt var det ikke lenger mye tvil om hvilket lag som skal til finalen. Mostafa «Mos» Abdellaoue satte da inn Godsets tredje mål og kronet dermed hat tricket.

– Det er helt sykt. Jeg kommer til å begynne å grine nå, utbryter en Godset-supporter til NRKs reporter.

Forrykende andre omgang

«Mos» var svært fornøyd etter kampen.

– Det var utrolig deilig. Tre mål. Vi vinner fortjent, det var deilig. Stemningen er helt topp. Nå gleder vi oss til cupfinalen!

Strømsgodset jublet etter seieren.

Første omgang i semifinalen på Marienlyst stadion i Drammen endte 0–0. Strømsgodset startet best med et høyt press, men klarte ikke å score. Regjerende cupmester Lillestrøm fikk heller ikke de store sjansene.

Andre omgang startet derimot forrykende med et par kjappe mål fra vertene. «Mos» scoret lagets første mål fire minutter inn i omgangen.

Bare to minutter senere ble Tokmac Nguen tildelt straffe etter å ha blitt felt av Lillestrøms Marius Amundsen. Straffen satte «Mos» iskaldt satte i mål.

Opptur etter nedturer for Godset

Godsets trener Bjørn Petter «BP» Ingebretsen hyllet tremålsscorer «Mos» etter seieren.

– «Mos» er en ærlig fotballspiller. Han kommer på trening hver dag og vil bedre. Så det har han taklet på en utmerket måte. Han har trent godt gjennom hele perioden og nå får han som fortjent, sier han.

Strømsgodsets trener Bjørn Petter Ingebretsen med far Einar

«BP» feiret med sin far Einar etter seieren over Lillestrøm.

Onsdagens kamp var den første semifinalen i årets cup.

Pedersen på benken

Både Lillestrøm og Godset sliter i eliteserien.

Før Godset i forrige kamp senket Vålerenga i serien, hadde laget tapt flere kamper på rad.

Samtidig er Marcus Pedersen, spilleren som har scoret mest for Godset, ute resten av sesongen på grunn av leddbåndsskade. Onsdagens semifinale gikk derfor med Pedersen på tribunen.

Kanarifansen under semifinalekampen.

Pedersen syns det var tungt å sitte på benken, men berømmet «Mos» for innsatsen.

– Han leverte varene i dag. Det er moro at han får de målene, det unner jeg han.

I sommer ga også Tor Ole Skullerud seg som hovedtrener etter svake resultater. «BP» kom dermed tilbake for å forsøke å snu trenden.

«BP» viste for øvrig sin takknemlig overfor Tokmac Nguens prestasjoner i semifinalen med å løfte ham de siste meterne bort til benken etter han ble byttet ut i 87. minutt.

Vunnet fem ganger tidligere

Men selv om de har slitt i eliteserien, har Godset i NM hatt flere gode opplevelser i en ellers tung sesong.

Strømsgodset vant sist cupen i 2010. Tidligere har de vunnet NM-pokalen fem ganger.

Godset kunne slippe jubelen løs etter 3-0-seier.

I fjor endte cupen med et overraskende tap mot Kongsvinger i semifinalen. Året før røk de ut mot Mjøndalen.

– Vi spilte ikke en god kamp

Regjerende cupmester Lillestrøm har vunnet NM-pokalen én gang mer enn Godset. De gul- og svartkledde slo Sarpsborg 3–2 i fjorårets finale.

Lillestrøms Daniel Pedersen fortviler tapet for Godset.

Lillestrøms trener Jörgen Lennartsson var naturligvis skuffet etter nederlaget.

– Vi får gratulere Godset med seieren. De var mye bedre og det var velfortjent. Vi spilte ikke en god kamp, sier han.

Den andre semifinalen i cupen er mellom Start og Rosenborg og spilles torsdag. Finalen spilles på Ullevaal stadion 2. desember.

Onsdagens kamp endte altså med seier til Strømsgodset.

Men det er ikke lenge til lagene møtes igjen. Om halvannen uke blir det kamp i eliteserien.