Hopp til innhold

Skullerud ferdig i Strømsgodset: – Ugunstig tidspunkt

Tor Ole Skullerud gir seg som hovedtrener etter svake resultater. NRKs fotballekspert synes tidspunktet for avskjeden er merkelig.

Eliteserien fotball 2018, Molde - Strømsgodset.

GIR SEG: Tor Ole Skullerud mener resultatene er for dårlige til at han kan fortsette som trener i Strømsgodset.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Jeg velger å trekke meg fra hovedtrenerjobben i Strømsgodset på grunn av for dårlige resultater så langt denne sesongen, uttaler Skullerud til godset.no.

Strømsgodset ligger på 12.-plass i eliteserien etter 12 runder. Laget har tapt halvparten av kampene og står med kun tre seire.

Likevel mener NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp at Skullerud gir seg på et rart tidspunkt.

– Jeg er veldig overraska over timinga. Det er et ugunstig tidspunkt, sier Torp.

– Dette er ikke noe han fant ut i dag. Forrige tellende Strømsgodset-kamp var for to uker siden. Nå gir han seg inn mot kampene i helgen. Da blir det vanskelig for den som kommer inn i hans rolle å sette sitt preg på ting, legger han til.

– Bolt kan ha utsatt prosessen

Torp mener at Usain Bolts treningsopphold i Drammen kan ha utsatt prosessen.

– Kanskje han ville være der ut Usain Bolt-tida. I den perioden Bolt var der ble det mye fokus på verdens raskeste mann. Å trekke seg i løpet av den uka ville også det vært en rar timing.

Før sesongen var forventningene til Skulleruds menn store. Treneren forlater klubben langt under der klubben var ventet å ligge på tabellen.

– Strømsgodset er årets skuffelse. Jeg og mange andre hadde de som et av topplagene, og det har de ikke vært i nærheten av å være. Ut fra det de har av spillermateriell er prestasjonen langt under pari, sier Torp.

Carl-Erik Torp

ÅRETS SKUFFELSE: Carl-Erik Torp mener Skulleruds menn har levert mye dårligere enn forventet, men stusser likevel over tidspunktet treneren gir seg på.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Skullerud: – Mitt ansvar

Skullerud påpeker i en pressemelding at han ikke har klart å få laget til å prestere som han vil.

– Etter hvert føler jeg også på noen dårlige prestasjoner den siste tiden, en opplevelse av at spillerne ikke responderer på det jeg ønsker at vi skal stå for både fotballmessig og som lag og individer.

– Det har vært mitt ansvar å få oss til å se bra ut, få oss til å dra lasset sammen. Jeg kjenner at vi ikke gjør det i stor nok grad og da er det riktig for meg som leder å tre til side, sier Skullerud.

Torp leser uttalelsen slik:

– Han innrømmer litt at han mista garderoben. At spillerne ikke svarer på den måten han vil at de skal svare på.

Jostein Flo og Tor Ole Skullerud

JAKTER ERSTATTER: Sportsdirektør Jostein Flo poserer med en nyansatt Tor Ole Skullerud i 2016. Nå må han lete etter en ny trener.

Foto: Godset Media

Flo jakter erstatter

Skullerud pangstartet karrieren som trener i Strømsgodset med åtte strake seire i 2016. 47-åringen kom til klubben etter å ha blitt sparket i Molde.

Nå må Drammensklubben på jakt etter en erstatter.

– Vi jobber nå med å finne en midlertidig trenerløsning internt i klubben. Vi har en viktig kamp mot Start om fire dager og skal ha en løsning på plass i god tid før det, sier Jostein Flo.

Skullerud vil ikke kommentere saken overfor NRK i kveld.

Ledelsen i klubben varsler pressekonferanse på Marienlyst torsdag klokka 13.

Siste nytt

  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28) og kaptein Maren Mjelde (34).

    De er ute med skader og har ikke vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten
  • Napolis Jesus skuffet over utfallet av rasismesak

    Italias fotballforbund straffer ikke Inters Francesco Acerbi etter påstander om rasisme. Napolis Juan Jesus kjenner på «bitterhet» over avgjørelsen.

    Det var i Serie A-oppgjøret mellom Napoli og Inter tidligere i måneden at Acerbi skal ha uttrykt seg rasistisk til Jesus.

    Acerbi beklaget etter hendelsen, men benekter å ha kommet med noen rasistiske bemerkninger. Han måtte likevel reise hjem fra landslagssamlingen med Italia mens forbundet etterforsket saken. Tirsdag ble den skrinlagt på grunn av manglende bevis.

    – Selv om jeg respekterer avgjørelsen, har jeg problemer med å forstå den, og jeg kjenner på bitterhet, sier Jesus i en uttalelse Napoli har publisert på sine nettsider.

    – Jeg er skuffet over utfallet av en alvorlig sak som jeg håndterte som en «gentleman», for å unngå å stoppe en viktig kamp. Jeg frykter at denne avgjørelsen vil sette et uheldig eksempel som rettferdiggjør en viss type oppførsel.

    Acerbi risikerte å bli utestengt i opp mot ti Serie A-kamper og deler av sommerens EM hvis han hadde blitt kjent skyldig.

    – Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier. Det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sa Acerbi like etter kampen.(NTB)

    Juan Jesus
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal