Her er de nye tekno-trendene

Se bildene fra første dag på CES - verdens viktigste teknomesse.

Torsdag ble 2011-utgaven av CES - Consumer Electronics Show - åpna i Las Vegas. Den årlige messa er nirvana for dingsfriker, og det stedet verdens teknopuls er mest følbar.

Oisann, innholdet som skulle vises her støttes ikke lenger. Vi beklager!

Nettbrettkrig

Apples udiskutable suksess med Ipad har fått konkurrentene til å følge etter - no CES 2011 bærer tydelig preg av. BBC estimerer at minst 100 forskjellige nettbrett står på utstilling i Las Vegas.

Blant dem er det Motorolas XOOM som har fått mest oppmerksomhet, og blir av flere bloggere og anmelder kalt «en potensiell Ipad-killer».

Inquirer.net rapporterer at de aller fleste nye nettbrettene - i motsetning til Ipad - har kamera på begge sider samt USB-utgang. Utseendemessig skal de fleste nykommerne derimot være svært lik Apples pionérbrett.

Internett vs. TV

Et kjapt Twitter-søk på #CES viser at det i særdeleshet er ett sitat som går igjen: «For ti år siden fikk vi høre at internett ville drepe TV - nå ser det ut som om det er internett som redder TV»

Og nett-TV - eller TV-nett - står sentralt på CES. New York Times skryter av Samsungs nye initiativ - elektronikkgiganten har knytta seg til flere eksterne innholdsleverandørersom skal sørge for at nett på TV blir relevant for folk flest.

3D for alle?

3D-TV er også i vinden - med og uten briller. Wired trekker frem Samsungs centimetertynne 3D-variant, og den generelle trenden viser at man ikke trenger å være søkkrik for å se TV i tre dimensjoner i 2011.

Sony har på sin side lansert en 3D-laptop. Den kan i tillegg konvertere todimensjonale HD-filmer til 3D, og ryktes å være en omsverma sak på messa.

Synes du ikke utvalget av 3D-filmer er bra nok gir JVC deg nå muligheten til å lage dem selv. JVC GS-TD1 lar deg ved hjelp av to linser filme 3D i full HD, noe som har fått teknohodene på CES til å nikke anerkjennende og forventningsfullt.

Lady Gaga og gadgets

Selveste Lady Gaga dukka opp på messa for å promotere en rekke Polaroid-produkter - blant annet fotograferende briller og en bærbar fotoskriver. Sangstjerna er "creative director" i firmaet, og genererte som vanlig massiv medieoppmerksomhet.

Noe annet som fikk oppmerksomhet var Razers Switchblade - en håndholdt spillkonsoll med et tastatur som forandrer seg etter behov.

Recon Instruments Android-baserte beskyttelsesbriller med GPS vekker begeistring hos Engadget, det samme gjør Perfect Shot-rifla for Play Station 3. PCmag viser på sin side begeistring for Pixel Optics selvfokuserende briller.

Messa fortsetter resten av helga, og det er venta flere store produktslipp. NY Times mener for eksempel å vite at Microsoft slipper sin Windows 8 i løpet av de neste dagene.

Jennifer Lawrences icloud-konto skal ha blitt hacket. - SKYBROT: Nakenbilete av Jennifer Lawrence var overalt på Twitter sundag kveld etter at iCloud-kontoen hennar blei hacka i helga. - Foto: Arthur Mola / Ap

– Kan ikkje klandre iCloud for kjendisbilete på avvegar

Sundag kveld skal over 100 Hollywood-stjerner ha fått hacka iCloud-kontoane sine. Bilete av kjendisane hamna på nettet og spreidde seg raskt. – Sikkerheita til iCloud er god, det er heller brukarane som ikkje er sikre nok, meiner norsk ekspert på informasjonssikring.

Les saken
Hvor brennbar er en bursdag? Eller en laptop i sofaen? Vi tester om gardiner av bomull brenner raskere enn gardiner av polyester og oppdager at den samme madrassen brenner dårligere i England enn i Norge.
Helgelandskysten - under havørnas vinger
Norsk naturserie. Helgelandskysten er et rike bestående av tusen øyer med en helt spesiell fauna. Her skal vi blant annet møte vår største ugle og vår største ørn på nært hold, i sjeldne opptak av familielivet, og ærfuglen - som viktig del av norsk kystkultur. (5:8)
Hvorfor tolererer vi ikke offentlig sinne her i landet? Er det så farlig å være litt sint? Abels Tårn. Talk Radio.