– Rulleski vil vi se mye mer av i 2015.
Øystein Jensen og Mariann Deila Bryn er enige. Rulleski blir det nye fenomenet i 2015.
Deila Bryn er forfatter og foredragsholder og jobber som personlig trener i Porsgrunn. Jensen er helseblogger, personlig trener og fysioterapeut ved Artesia i Oslo.
Funksjonell trening
I tillegg mener de to at folk er mer opptatt av styrke.
– Styrketrening er trenden i 2015. Det har det for så vidt vært det en stund, men styrketreningens gevinst er uovervinnelig, sier Deila Bryn.
Folk har mindre tid til å trene, derfor er det viktigere å prioritere hvordan man trener. Jensen påpeker at styrketreningen skal være effektiv og funksjonell.
– Det skal være frie vekter og høy intensitet. Lite jåleri, vi skal vekk fra zumba, dans og gøy. Folk vil se resultater av treningen, sier Jensen.
Begge trenerne understreker viktigheten av å bygge muskler, noe som vil føre til at forbrenningen øker.
– Særlig rumpe og lår er viktige muskelgrupper, fordi de er de største. Her er bulgarsk split-knebøy en god øvelse, sier Deila Bryn.
Les også:
Mer trening ute
Utendørs trening blir enda mer populært i 2015.
– Det kommer til å bli rekordpåmelding til Birken, spår Jensen.
Han sier at målbevisst trening er populært, både til halvmaraton og maraton.
– Både sykkel og løp kommer til å beholde sin popularitet, ved siden av at vi ser mer rulleski, sier Jensen.
Han trekker frem at utetrening har lite krav til utstyr, men at nordmenn også er i en særegen posisjon, hva utstyr angår.
– Mannen i gata har skøyteski, Norge er i en særegen posisjon i forhold til hvor mange som spenner på seg ski og kommer seg ut. Det er veldig gøy å se, sier treneren og fysioterapeuten.
Les også:
– Slankekurer er ut
Deila Bryn tror naturlig mat i moderate mengder blir trenden neste år.
– Slankekurer er ut. Mye er gjort å kutte hardt ned på sukker og redusere mengden mat. Kostholdet må være så normalt som mulig, sier Deila Bryn.
Ifølge treneren og forfatteren er det de små valgene som betyr noe. Ved å velge proteiner slipper man å gå sulten.
– Ikke kjappe karbohydrater, spis skyr i stedet for yoghurt, velg skinke foran syltetøy. Spis grønnsaker og ren mat av kjøtt, fugl og fisk, og ikke farse, avslutter Deila Bryn.