Hopp til innhold

Northug showet etter kollapsen: – Det var bare skuespill

LAHTI/OSLO (NRK): Petter Northug (30) fikk det beintøft i VM-løypene, men tok det tilsynelatene med stor ro. – Godt å bli slått av Marcus Hellner, sier han.

Petter Northug falt helt av etter skibyttet på dagens 30 kilometer.

VIDEO: Northug må slippe.

– Det var ikke fullstendig stopp, men det var såpass stopp at jeg ikke klarte å være med, og da var det bare å legge seg i gruppa bak, forklarer Northug til NRK.

Den klassiske delen gikk bra for Northug, som hang godt med i teten på 30 kilometeren med skibytte. Så var det plutselig stopp og Northug tapte over 40 sekunder på en liten kilometer.

– Nå kommer Northug. Det er slutt, det er over, det er ut - etter bare én kilometer med skøyting, uttalte NRKs kommentator Jann Post.

– Bare skuespill

Til Aftonbladet er 30-åringen virkelig i godt «Northug-slag»:

– Jeg så Marcus Hellner og tenkte jeg skulle hjelpe ham. Det så ut som han slet litt, sier nordmannen med et glis.

Northug og Hellner

KONKURRENTER: Petter Northug og Marcus Hellner før15 kilometeren i Falun forrige helg.

Foto: Maja Suslin/TT, Suslin, Maja / NTB scanpix

– Det var egentlig bare skuespill. Jeg var jæ***g pigg i dag, legger han til.

Sesongbeste av Hellner

Hjelp eller ikke, Hellner gikk inn til sesongbeste på en 11. plass. Northug ble nummer 16 - to minutter og ti sekunder bak Sundby.

– Det er lenge siden Marcus slo meg, så det var nesten litt godt. De trenger ham og Calle Halfvarsson i toppen der, ellers blir det kjedelig for dem fremover, forteller Northug til NRK.

Til den svenske avisen fleiper han med at han gjerne ser seg slått av svenske løpere flere ganger denne sesongen.

– Jeg trenger det før neste sesong. Det er viktig at de slår meg i Canada.

VM-forberedelser

For neste år er det som kjent VM i de samme løypene i Lahti. Få blir vel overrasket om man ser en litt annen utgave av Falun-kongen da.

– Jeg må være i kalasform inn i mesterskapet, og da håper jeg å være med å kjempe i toppen, innrømmer han.

– Man ser at det kommer til å sprekke opp i løypa her neste år. Man må forberede seg på at det ikke mer mange som er med ut på skøytedelen, legger han til.

Siste nytt

  • Merlier spurtet til seier i Giroen etter sylfrekk Pogacar-manøver

    Tadej Pogacar var nær ved å snyte spurterne for konfekten, men til slutt var Tim Merlier sterkest på den 3. etappen av sykkelrittet Giro d'Italia mandag.

    De fleste ekspertene var på forhånd sikre på at den 166 kilometer lange etappen fra Novara til Fossano skulle ende med en massespurt. Det gjorde den også, men det var på hengende håret at ikke superstjernen Tadej Pogacar lurte alle.

    I den siste stigningen med noen få kilometer til mål satte sloveneren fart og fikk følge av sammenlagtrival Geraint Thomas. De to kom sammen inn på den siste kilometeren og hadde luke til det jaktende feltet.

    – Kan dette gå, da? Det hadde vært helt sykt. Alle snakket om spurterne før start, sa Discovery-ekspert August Jensen i innspurten.

    Med noen få hundre meter igjen var Pogacar-manøveren nøytralisert, og på streken var belgiske Tim Merlier først. Soudal Quick-Step-rytteren tok sesongens niende seier.

    – Dette var min hardeste seier noen gang. Det ble en tøff finale. Lagkameratene mine gjorde en fantastisk jobb, sa Merlier i seiersintervjuet.

    Verken Tobias Foss, Vegard Stake Laengen eller Torstein Træen fikk med utfallet av etappen å gjøre. Det var heller ikke ventet.

    Tadej Pogacar leder fortsatt rittet sammenlagt. Han har 45 sekunder tilgode på Thomas. (NTB)

    Tim Merlier vinner 3. etappe av Giro d'Italia
    Foto: LUCA BETTINI / AFP
  • Advokat bistår Skiforbundet i varslet Stöckl-søksmål

    Landslagstrener Alexander Stöckl skal ha varslet et søksmål mot sin arbeidsgiver Norges Skiforbund. Sistnevnte får bistand i saken fra advokatfirmaet Elden.

    VG skrev tidligere mandag at Stöckl i et brev varsler søksmål mot Skiforbundet etter hoppbråket mellom de mannlige landslagshopperne og deres trener.

    Stöckl er uønsket som landslagstrener av hopperne, og VG skriver at østerrikeren i praksis oppfatter seg som oppsagt av Skiforbundet – selv om han fremdeles mottar lønn.

    NRK har vært i kontakt med både Stöckl og hans advokat, men ingen av de ønsker å kommentere saken.

    Advokat Per Ragnar Bronken i advokatfirmaet Elden bekrefter imidlertid at han bistår Norges Skiforbund med det varslede søksmålet fra Stöckl.

    – Jeg kan bekrefte at jeg bistår Norges Skiforbund, men utover det har jeg ingen kommentar på nåværende tidspunkt, skriver advokat Bronken til NRK.

    Alexander Stöckl
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Nytt blodig fall for Karlsson

    Den svenske langrennsstjernen har gjort det igjen. Akkurat som i fjor har hun gått på trynet med et blodig fall som resultat.

    I fjor på denne tiden la hun ut et bilde fra et fall i Östersund. Denne gangen er Bruksvallarna åstedet, skriver Aftonbladet.

    – Det begynner å bli en tradisjon, skriver hun selv på Instagram.

    «Rivstartar det nye treningsåret», har hun meldt på sin egen historie med et blodig bilde, men med et blidt fjes.

    Karlsson er for tiden på plass på det kjente svenske skistedet Bruksvallarna i forbindelse at årets treningssesong er i gang igjen. Karlsson er på det svenske landslaget i langrenn også denne sesongen. (NTB)

    Verdenscup i langrenn sprint
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal