Hopp til innhold

Nervene ble for mye for Norendal: – Kroppen ble bare helt slapp

SOTSJI (NRK.no): Silje Norendal (20) var så nervøs at kroppen hennes føltes helt slapp. Derfor gikk det helt galt for X Games-vinneren i OL-finalen.

Silje Norendals nerver tar overhånd på mesterskap, det gjorde det på finalen i slopestyle og kan ha ført til at hun ikke fikk det helt til i Sotsji. Reporter: Ida Nysæther Rasch

SE VIDEO: Silje Norendal innrømmer at hun sliter veldig med å kontrollere nervene før et løp.

– Kroppen blir bare helt slapp. Jeg slår i beina før jeg starter og sier nesten «kom igjen, nå må dere sette i gang». Jeg vet ikke, ting bare rabler litt, sier Silje Norendal til NRK.no.

20-åringen var en av gullfavorittene i slopestyle etter seieren i X Games tidligere i vinter, men fikk store problemer med å holde hodet kaldt.

– Jeg var veldig, veldig nervøs, innrømmer en smilende Norendal.

– Ekstra kjipt at det skjer her

Silje Norendal

Silje Norendal har kapasitet til å være med helt i toppen, men greide ikke sette landingene på søndag.

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters

Kongsberg-jenta mislyktes med flere landinger i det første forsøket.

På toppen av bakken før sin siste sjanse var det så ille at hun nesten mistet motet. Og derfra og inn var hun sjanseløs.

Norendal var ustabil allerede på andre rail i sitt siste forsøk, og på det andre hoppet måtte snowboardesset ned på rumpa. Og med fall blir det aldri noen pallplass i slopestyle.

– Det er alltid kjipt, og det er litt ekstra kjipt når det skjer her i OL. Men jeg har lært ekstremt mye av den siste uka.

Jobber med mental trener

Siden seieren i X Games har talentet fått mye omtale i riksmedia i Norge.

I pressesonen etter rennet ble hun spurt om forventningene fra det norske folk har preget henne, men det ville ikke Norendal gå med på.

– Nei, jeg legger nok press på meg selv. Jeg vet det er mulig. Men ting må klaffe, og det gjorde de ikke i dag, sier hun.

Siden i sommer har hun jobbet sammen med den mentale treneren Marcel Da Cruz. Sammen har de to funnet ut at 20-åringen har godt av å være nervøs - men kanskje ikke så nervøs som på søndag.

– Vi har funnet ut at jeg presterer veldig bra når jeg er nervøs, sånn som i X Games. Men det er jo veldig slitsomt å være så nervøs helt fra man kommer inn i bakken, sier Kongsberg-jenta.

Anbefaler Norendal å høre på Åge

Lagvenninne Kjersti Buaas, Norges superveteran, har fire OL under beltet. Hun sier at erfaring ikke nødvendigvis er den eneste løsningen.

– Problemet er at hun blir så nervøs at hun får sjelvne bein. Da er det ikke like lett å sparke fra på hoppene. Det skjer med meg også, sier Buaas til NRK.no.

Selv bruker hun musikk for å roe nervene. Det er et av hennes beste råd til Norendal.

– Kanskje vi skulle gitt henne litt Åge Aleksandersen, sier hun lattermildt.

Norendal

Silje Norendal var ved godt mot tross to mislykkede omganger.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

Gull til favoritten

Jamie Anderson tok ledelsen i slopestylefinalen da to løpere gjensto, og hverken Isabel Derungs eller Anna Gasser klarte å true amerikaneren.

Anderson, som sanket hele 95,25 poeng, tok gull foran Enni Rukajarvi og Jenny Jones. Se alle resultatene her, eller i boksen under.

Silje Norendal mener hun har mye å lære av Jamie Anderson.

– Hun er veldig god under press. Det er veldig godt å ha med seg en sånn skalle inn i et mesterskap som dette, sier hun.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «aa» i nytt vindu

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

    Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

    Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

    Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

    Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

    I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

    Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

    Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

    Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

    Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

    Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.

    Gallagher
    Foto: Reuters
  • Ruud enkelt videre i Madrid

    Casper Ruud lå under 0-2 i første sett, men deretter dominerte kan kampen mot Miomir Kecmanovic i 2. runde av ATP 1000-turneringen i Madrid.

    Dette er en av de mest prestisjetunge turneringene utenom de fire Grand Slam-turneringene.

    Ruud vant kampen 6-4, 6-1.

    I neste runde venter britiske Cameron Norrie, som slo brasilianske Joao Fonseca 6-1, 6-4.

    – Jeg nyter virkelig å være på grusen, det er min favorittid av sesongen. Nå er vi tilbake på grusen i Europa og det liker jeg godt. Det var ikke lett i dag. Det var en litt trøblete start og det tok tid å bli vant til det. Jeg er fornøyd med prestasjonen, sa Ruud etter seieren.

    (NTB/NRK)

    Casper Ruud Madrid
    Foto: Ana Beltran / Reuters
  • Leverkusen unngikk sesongens første tap – utlignet på overtid

    Nok en gang kunne Leverkusen puste lettet ut etter et utligningsmål på overtid. Den ubeseirede rekken strekker seg til 46 kamper med 2-2 mot Stuttgart.

    Leverkusen har hatt som vane å redde seg fra tap med flere overtidsscoringer denne sesongen, men det så ikke ut til at det skulle gjenta seg mot Stuttgart. Gjestene ledet 2-1 da Leverkusen fikk frispark over tilleggstiden.

    I feltet dukket Robert Andrich opp og banket ballen i mål til ellevill jubel.

    Leverkusen sikret seriegullet tidligere i april. Det er klubbens aller første Bundesliga-tittel.

    Chris Führich og Deniz Undav sørget for at Stuttgart ledet 2-0 etter en snau times spill før Amine Adli reduserte like etterpå.

    Leverkusen kan fortsatt vinne både europaligaen og den tyske cupen i tillegg til Bundesliga. Det gjenstår maksimalt sju kamper for laget. De møter Roma i semifinalen i europaligaen og Kaiserslautern i cupfinalen.

    Alonso var tidligere i sesongen ønsket både som ny manager i både Liverpool og Bayern München, men han har valgt å bli i Leverkusen også neste sesong. (NTB)

    Bayer Leverkusen
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal