Knallhard dom fra Solskjær: – Dette kan ha vært den siste kampen til flere spillere

Sist Huddersfield tok poeng i Premier League var i februar. Det var før de møtte Manchester United søndag.

Solskjær

Ole Gunnar Solskjær står nå med fem kamper på rad uten seier. Fire av dem i Premier League, den siste i mesterligaen.

– Det er ikke tiden for å snakke om enkeltspillere. Det kan bli den siste kampen for flere, sa Solskjær på pressekonferansen etter uavgjort mot Huddersfield ifølge VG.

Til TV 2 forklarer Solskjær ytterligere:

– Det kommer til å skje mye i sommer. Vi har spillere som kommer til å gå. Vi må se på hvem vi har og hvem vil har lyst til å ha med videre, se hvem vi tror kan ta klubben videre. Det blir en tøff og lang sommer, men vi skal være klare til neste sesong.

Med ett poeng mot bunnlaget er alt håp om mesterligaspill ute for Solskjær. Men enda verre er nok statistikken de siste ukene.

For etter at nordmannen tok over som permanent manager har laget kun vunnet to av elleve kamper. De har United røket ut av mesterligaen og FA-cupen.

Supporterne håpet nok at laget skulle få en opptur mot ligaens dårligste lag søndag, men isteden ble det et nytt bunnpunkt for Ole Gunnar Solskjær.

– Det er en stor smell. Alle var skuffet i garderoben etter kampen. Vi tapte muligheten til topp fire i dag, men vi har ikke vært gode nok i løpet av sesongen, sier Ole Gunnar Solskjær til lagets egen TV-kanal, ifølge VG.

Huddersfields elendige statistikk

Men Huddersfields elendige statistikk til tross, United klarte ikke å slå bunnlaget.

Og vi må nesten se litt nøye på statistikken for å beskrive hvor håpløst dette resultatet er for Solskjær.

Huddersfield sto med 14 poeng på 36 kamper før søndagens kamp. De hadde vunnet én kamp siden november. Den seieren kom mot Wolverhampton i slutten av februar. Det var også sist laget tok poeng i Premier League.

Om de ender på 15 poeng, som de nå har etter uavgjort mot United, vil det være nest færrest poeng i løpet av en sesong i hele Premier Leagues historie.

Det var altså laget mesterliga-jagende United spilte 1–1 mot søndag. Det var første gang i årets sesong at et av nedrykkslagene tok poeng mot et av lagene som ender blant de seks beste, skriver Sky Sports.

Laster Twitter-innhold

Shaw feilberegnet

Det tok ikke mer enn åtte minutter før McTominay sendte United oppskriftsmessig i ledelsen. Skuddet fra drøyt ti meter var riktignok mulig å redde, men Jonas Lössl tabbet seg ut og klarte ikke å stoppe skuddet.

bilder med tillatelse fra TV2 Sport Premium

Bilder med tillatelse fra TV2 Sport Premium

Etter snaut 40 minutter kunne det fort stått 1–1. Phil Jones i United-forsvaret spilte en håpløs pasning fremover, som ble snappet opp av en Huddersfield-spiller. Ballen ble spilt til Karlan Grant som avsluttet. En meget god benparade hindret utligning.

I den andre omgangen var det United som stort sett presset, men da timen var spilt, glapp det fullstendig for Solskjærs menn.

United hadde hjørnespark. Keeper Lössl var ute i feltet og plukket ned ballen før han dundret den oppover på banen. Der feilberegnet Shaw fullstendig, og plutselig var Isaac Mbenza alene med de Gea. Dermed sto det 1–1.

Det skal nevnes at United hadde flere avslutninger i tverrliggeren i løpet av kampen, og at de fort kunne sikret seieren da Pogba skjøt to minutter før full tid, men de røde djevlene fikk bare ballen i mål én gang. Dermed er også alt håp om mesterligaspill neste sesong ute.

• Lewandowski-hat trick reddet Barcelona

Barcelona var i trøbbel hjemme mot Valencia, men så slo Robert Lewandowski til og snudde 1-2 til 4-2.

Polakkens måltrippel kom etter pause mot et Valencia-lag som spilte hele 2.-omgangen med ti mann.

På to cornere stanget Lewandowski inn 2-2 og 3-2. Han toppet det hele med en utsøkt frisparkscoring på overtid.

Hat tricket sendte spissveteranen opp i 16 mål i La Liga. Det er tre bak toppscorer Artem Dovbyk (Girona), mens Alexander Sørloth (Villarreal) og Jude Bellingham (Real Madrid) har 17.

Fermin Lopez scoret kampens første, før Hugo Duro og Pepelu snudde for gjestene. Så ble Valencia-keeper Giorgi Mamardashvili utvist da han stoppet ballen med hendene utenfor boksen.

Mot ti spillere fikk Lewandowski finere arbeidsforhold og snudde kampen.

Med fem kamper igjen har Barcelona grepet om 2.-plassen. Laget er to poeng foran Catalonia-naboen Girona. Det skiller elleve poeng opp til Real Madrid på tabelltoppen. (NTB)

Robert Lewandowski i 4-2-seieren mot Valencia
  • Vardy-dobbel ga Leicester-gull

Jamie Vardy (37) dunket inn de to første målene da Leicester slo Preston 3-0 og ble seriemester på nivå to i engelsk fotball.

Tittelen var i boks få dager etter at klubben rykket opp til toppdivisjonen uten å spille selv.

Med sine 97 poeng kan ingen ta igjen Leicester på tabelltoppen i mesterskapsserien. Ligamesterskapet kom åtte år etter at blåtrøyene sensasjonelt vant Premier League.

Som i 2015/16-sesongen har Vardy hatt viktige bidrag på veien. Mandag tok 37-åringen seg opp i 18 seriemål.

Bak Leicester er det fortsatt spenning om den siste direkte opprykksplassen. Både Leeds og Ipswich har 90 poeng, men sistnevnte har én kamp mindre spilt.

Lagene som ender på tredje- til sjetteplass skal spille om den siste av de tre opprykksplassene. (NTB)

Jamie Vardy jubler for scoring mot Preston North End
  • Thorsby med praktfull heading i storseier

I sin første kamp fra start siden januar, startet Morten Thorsby Genoa-festen med et mesterlig hodestøt i 3-0-seieren over Cagliari.

Thorsby startet sist mot Lecce 28. januar. Siden hadde det blitt fem innhopp og seks kamper på benken for nordmannen, før han mandag var tilbake i startoppstillingen mot Cagliari.

Da tok det bare et drøyt kvarter før han steg til værs i feltet og headet ballen kontant ned i hjørnet.

Det var sesongens andre scoring for Thorsby. Den første kom mot Roma i september i fjor.

Et par nordiske scoringer til sørget for storseieren. Danske Morten Frendrup doblet ledelsen, før islandske Albert Gudmundsson fastsatte resultatet til 3–0.

Genoa har allerede sikret plassen i det som er deres første sesong etter opprykket til Serie A. For to år siden rykket klubben ned etter 15 sammenhengene sesonger på toppnivå i Italia.

Med fire serierunder igjen ligger Genoa på 12.-plass med 42 poeng. Verre er det for Cagliari på 32 poeng, kun tre poeng over nedrykksstreken.