Solskjær-advarsel: Tittelkamp er urealistisk neste sesong

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær prøver å dempe forventningene foran sin første hele sesong med storklubben.

Solskjær

VIL HA TID: Ole Gunnar Solskjær mener det ikke er realistisk å kjempe om ligagull allerede til neste sesong.

Foto: Manu Fernandez / AP Photo / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Nordmannen mener nemlig det ikke er realistisk å kjempe om seriegull i 2019/2020-sesongen.

Liverpool og Manchester City har vært i en helt egen klasse denne sesongen.

– Man tar ikke igjen 27 poeng på én sesong, sier Solskjær til Sky Sports.

Store endringer?

NRKs fotballskribent Thore Haugstad pekte denne uken på hvordan årets tittelkamp bør bekymre rivalene. Liverpool og Manchester City har gjort sine lag rustet for titteljag i mange år fremover, og Haugstad tror de andre topplagene skal slite med å ta inn forspranget – på kort sikt.

«Manchester United har pengene, men har gjort det stikk motsatte av City og Liverpool. De har byttet trenere og hentet spillere som er i slutten av 20-årene», skriver Haugstad blant annet.

Solskjær mener klubben må bygges opp gradvis når det nå trolig venter store utskiftninger i stallen.

Ifølge Sky Sports kan så mange som seks av dagens spillere være på vei ut av dørene på Old Trafford etter sesongen.

Etter 0-4-tapet borte mot Everton i april ga Solskjær klart uttrykk for at det vil bli endringer i spillertroppen.

– Jeg vil oppleve suksess her, men det er noen spillere som ikke vil bli en del av det, sa United-manageren da.

Solskjær

«UNNSKYLD»: Det var ikke vanskelig å forstå budskapet da Ole Gunnar Solskjær henvendte seg til supporterne etter ydmykelsen borte mot Everton 21. april.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Mesterliga-halmstrå

Det ser heller ikke lyst ut for klubben å klare en topp fire-plass denne sesongen, rødtrøyene er avhengig av hjelp i tillegg til å vinne sine gjenværende kamper mot Huddersfield og Cardiff.

Solskjær advarer også sine underpresterende stjerner at de må forbedre seg neste sesong dersom de ikke også skal falle ut av topp seks.

– Det er klubber som kommer til å jakte på en topp seks-plass, sier Solskjær og trekker frem klubber som Leicester, Everton og Watford.

– Vi må sørge for at det er vi som jager de foran oss. Vi må sørge for at vi kommer nærmere og klatrer på tabellen, og at vi ikke må se oss over skulderen for klubbene som ønsker seg en topp seks-plassering.

United må altså vinne sine to gjenværende kamper og håpe at Arsenal, Chelsea og Tottenham taper dersom håpet om en topp fire-plass denne sesongen skal bli en realitet.

Manchester United ligger før søndagens bortekamp mot Huddersfield på sjetteplass med 65 poeng. Det er ett poeng bak Arsenal, tre bak Chelsea og fem bak Tottenham:

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Agüero-dobbel ga City-seier

  Sergio Agüero fortsetter å bøtte inn mål for Manchester City. Han scoret to ganger i 3-1-seieren borte Bournemouth søndag.

  Sterling scoret også for City. Harry Wilson scoret for Bournemouth.

  Joshua King spilte fra start, men klarte ikke å markere seg.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Adam Davy / AP
 • Aktivist stormet sprangridning-EM

  I det hjemmefavoritt Marc Houtzager startet sin finaleomgang i sprangridning i EM søndag, løp en aktivist ut på banen. På ryggen hadde hun skrevet «Stop Horse Slavery».

  Houtzager fortsatte likevel konkurransen, og holdt hodet så kaldt at han ikke fikk flere feil. Han fikk riktignok tidsfeil, men denne ble senere strøket. Nederlenderen endte til slutt som nummer syv i konkurransen som sveitseren Martin Fuchs vant.

 • Vos vant Ladies Tour of Norway

  Marianne Vos (CCC-Liv) vant sin tredje strake etappeseier i Ladies Tour of Norway på sykkel. Dermed vant hun også rittet sammenlagt.

  I sammendraget ble Coryn Riviera nummer to, 29 sekunder bak Vos, mens canadiske Leah Kirchman ble nummer tre, ytterligere 12 sekunder bak.

  Vos
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal