Hopp til innhold

Solskjær-advarsel: Tittelkamp er urealistisk neste sesong

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær prøver å dempe forventningene foran sin første hele sesong med storklubben.

Solskjær

VIL HA TID: Ole Gunnar Solskjær mener det ikke er realistisk å kjempe om ligagull allerede til neste sesong.

Foto: Manu Fernandez / AP Photo / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Nordmannen mener nemlig det ikke er realistisk å kjempe om seriegull i 2019/2020-sesongen.

Liverpool og Manchester City har vært i en helt egen klasse denne sesongen.

– Man tar ikke igjen 27 poeng på én sesong, sier Solskjær til Sky Sports.

Store endringer?

NRKs fotballskribent Thore Haugstad pekte denne uken på hvordan årets tittelkamp bør bekymre rivalene. Liverpool og Manchester City har gjort sine lag rustet for titteljag i mange år fremover, og Haugstad tror de andre topplagene skal slite med å ta inn forspranget – på kort sikt.

«Manchester United har pengene, men har gjort det stikk motsatte av City og Liverpool. De har byttet trenere og hentet spillere som er i slutten av 20-årene», skriver Haugstad blant annet.

Solskjær mener klubben må bygges opp gradvis når det nå trolig venter store utskiftninger i stallen.

Ifølge Sky Sports kan så mange som seks av dagens spillere være på vei ut av dørene på Old Trafford etter sesongen.

Etter 0-4-tapet borte mot Everton i april ga Solskjær klart uttrykk for at det vil bli endringer i spillertroppen.

– Jeg vil oppleve suksess her, men det er noen spillere som ikke vil bli en del av det, sa United-manageren da.

Solskjær

«UNNSKYLD»: Det var ikke vanskelig å forstå budskapet da Ole Gunnar Solskjær henvendte seg til supporterne etter ydmykelsen borte mot Everton 21. april.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Mesterliga-halmstrå

Det ser heller ikke lyst ut for klubben å klare en topp fire-plass denne sesongen, rødtrøyene er avhengig av hjelp i tillegg til å vinne sine gjenværende kamper mot Huddersfield og Cardiff.

Solskjær advarer også sine underpresterende stjerner at de må forbedre seg neste sesong dersom de ikke også skal falle ut av topp seks.

– Det er klubber som kommer til å jakte på en topp seks-plass, sier Solskjær og trekker frem klubber som Leicester, Everton og Watford.

– Vi må sørge for at det er vi som jager de foran oss. Vi må sørge for at vi kommer nærmere og klatrer på tabellen, og at vi ikke må se oss over skulderen for klubbene som ønsker seg en topp seks-plassering.

United må altså vinne sine to gjenværende kamper og håpe at Arsenal, Chelsea og Tottenham taper dersom håpet om en topp fire-plass denne sesongen skal bli en realitet.

Manchester United ligger før søndagens bortekamp mot Huddersfield på sjetteplass med 65 poeng. Det er ett poeng bak Arsenal, tre bak Chelsea og fem bak Tottenham:

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Hysaj dukker

Ekspertene steilet etter Italias seiersmål: – Hva gjør du der?

Albania scoret tidenes raskeste EM-mål. Men da Italia avgjorde kampen, gjorde Elseid Hysaj en innsats som får stryk av ekspertene.

Rodri feller Bruno Petkovic på blank kasse.

Denne situasjonen splitter ekspertene: – Jeg er uenig

Skulle Rodri ha vært utvist? Det er det store spørsmålet etter Spanias nedsabling av Kroatia.

Mia Rusthen

Norsk VM-fører i roadracing operert for blødning i hodet – tilstanden fortsatt alvorlig

Mia Rusthen (22) ble lørdag operert for en blødning i hodet etter å ha blitt alvorlig skadet da hun krasjet under en VM-runde i roadracing i Italia.

Siste nytt

 • OL-billetten glapp for Berntsen og Mol

  Norge tapte kvartfinalen mot Portugal i kontinentalcupsluttspillet i sandvolleyball. Dermed blir det ingen OL-billett på Hendrik Mol og Mathias Berntsen.

  Vinneren av sluttspillet i Latvia får en kvoteplass til OL, men etter å ha slått Polen og Sveits i gruppespillet torsdag og fredag, begge med seier i «golden set» etter en seier og et tap i de ordinære kampene, ble det stopp mot Portugal.

  Markus Mol og Jo Sunde ga Norge overtaket med seier 2-0 (21-11, 21-11) over Goncalo og Tomas Sousa, men Mol og Berntsen måtte se seg slått 1-2 (19-21, 21-18, 13-15) i en uhyre jevn kamp mot Portugals førstepar João Pedrosa og Hugo Campos.

  I golden set vant Pedrosa og Campos 15-11 over Mol og Berntsen, og dermed tok Portugal seg til semifinale mot Frankrike.

  (NTB)

  Austria Beachvolleyball Nations Cup
  Foto: Florian Schroetter / AP
 • Wærenskjold beholdt ledertrøya

  Søren Wærenskjold bærer ledertrøya også på siste etappe i sykkelrittet Belgia Tour, men ledelsen krympet lørdag til to sekunder.

  Uno-X-syklisten sikret seg trøya da han vant den innledende tempoetappen onsdag. Han forsvarte ledelsen torsdag og økte forspranget til 11 sekunder på fredagens etappe.

  Lørdag reduserte tsjekkiske Mathias Vacek fra Lidl-Trek-laget avstanden til to sekunder foran den avsluttende etappen søndag. Da skal feltet sykle 186,2 kilometer med start og mål i Brussel.

  Alex Aranburu fra Spania og Movistar-laget vant lørdagens etappe, og han er nummer tre i sammendraget, seks sekunder bak Wærenskjold.

  Visma-rytter Per Strand Hagenes ble beste nordmann på 4. etappe med 9.-plass. Han er nummer åtte sammenlagt.

  (NTB)

  Søren Wærenskjold, Uno-X
  Foto: NTB
 • Olaussen delaktig i dobbeltriumf – NTNUI beste norske lag i Venla-stafetten

  Marie Olaussen var svært delaktig da Store Tunas kvinnelige orienteringsløpere fullførte en gjev dobbeltriumf med seier i Venla-stafetten i Finland.

  Olaussen løp den lengste etappen i Tiomila, mens hun løp 2. etappe lørdag og løftet laget fra 22.- til 2.-plass med beste etappetid.

  NTNUI ble beste norske lag på sjetteplass, slått med 8.57 minutter av vinnerlaget.

  – Vi er godt fornøyde, sa ankerkvinne Ane Dyrkorn.

  Mennenes stafett løpes over sju etapper natt til søndag.

  (NTB)

  Marie Olaussen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal