Hopp til innhold

Solskjær-advarsel: Tittelkamp er urealistisk neste sesong

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær prøver å dempe forventningene foran sin første hele sesong med storklubben.

Solskjær

VIL HA TID: Ole Gunnar Solskjær mener det ikke er realistisk å kjempe om ligagull allerede til neste sesong.

Foto: Manu Fernandez / AP Photo / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Nordmannen mener nemlig det ikke er realistisk å kjempe om seriegull i 2019/2020-sesongen.

Liverpool og Manchester City har vært i en helt egen klasse denne sesongen.

– Man tar ikke igjen 27 poeng på én sesong, sier Solskjær til Sky Sports.

Store endringer?

NRKs fotballskribent Thore Haugstad pekte denne uken på hvordan årets tittelkamp bør bekymre rivalene. Liverpool og Manchester City har gjort sine lag rustet for titteljag i mange år fremover, og Haugstad tror de andre topplagene skal slite med å ta inn forspranget – på kort sikt.

«Manchester United har pengene, men har gjort det stikk motsatte av City og Liverpool. De har byttet trenere og hentet spillere som er i slutten av 20-årene», skriver Haugstad blant annet.

Solskjær mener klubben må bygges opp gradvis når det nå trolig venter store utskiftninger i stallen.

Ifølge Sky Sports kan så mange som seks av dagens spillere være på vei ut av dørene på Old Trafford etter sesongen.

Etter 0-4-tapet borte mot Everton i april ga Solskjær klart uttrykk for at det vil bli endringer i spillertroppen.

– Jeg vil oppleve suksess her, men det er noen spillere som ikke vil bli en del av det, sa United-manageren da.

Solskjær

«UNNSKYLD»: Det var ikke vanskelig å forstå budskapet da Ole Gunnar Solskjær henvendte seg til supporterne etter ydmykelsen borte mot Everton 21. april.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Mesterliga-halmstrå

Det ser heller ikke lyst ut for klubben å klare en topp fire-plass denne sesongen, rødtrøyene er avhengig av hjelp i tillegg til å vinne sine gjenværende kamper mot Huddersfield og Cardiff.

Solskjær advarer også sine underpresterende stjerner at de må forbedre seg neste sesong dersom de ikke også skal falle ut av topp seks.

– Det er klubber som kommer til å jakte på en topp seks-plass, sier Solskjær og trekker frem klubber som Leicester, Everton og Watford.

– Vi må sørge for at det er vi som jager de foran oss. Vi må sørge for at vi kommer nærmere og klatrer på tabellen, og at vi ikke må se oss over skulderen for klubbene som ønsker seg en topp seks-plassering.

United må altså vinne sine to gjenværende kamper og håpe at Arsenal, Chelsea og Tottenham taper dersom håpet om en topp fire-plass denne sesongen skal bli en realitet.

Manchester United ligger før søndagens bortekamp mot Huddersfield på sjetteplass med 65 poeng. Det er ett poeng bak Arsenal, tre bak Chelsea og fem bak Tottenham:

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal