Mamelund: - Vi må bli bedre de siste ti minuttene

I EM i 2010 klarte Norge bare å være best de siste fem minuttene i én av seks kamper. Den statistikken vil Erlend Mamelund gjøre noe med allerede i kveld.

Erlend Mamelund

Erlend Mamelund innrømmer at Norge må bli bedre mot slutten av kampene. Mot Østerrike i kveld forventer han en krigerkamp.

Robert Hedin

Landslagssjef Robert Hedin er forberedt på en tøff kamp mot Østerrike i kveld.

Etter at Norge ledet i 52 minutter mot Ungarn lørdag, men likevel tapte med tre mål, har NRK tatt en titt på landslagets tidligere kamper.

Her kommer det fram at Norge i fjorårets EM bare klarte å være best på slutten i én av sine seks kamper, i ettmålstapet for Island.

Mot Danmark, som mot Ungarn lørdag, ga den svake uttellingen større utslag. Norge tapte de siste fem minuttene med to mål, og ga dermed danskene seieren.

- Det er ingen tvil om det, at vi må bli bedre de siste ti minuttene. Samtidig må vi være klare over at statistikk fort kan gi et litt feil bilde av kamper, sier Erlend Mamelund til NRK.

- Har vunnet mange jevne

Han forteller at landslaget ikke har fokusert spesielt på sluttminuttene før kveldens oppgjør mot Østerrike, et lag de slo med tre mål i fjorårets europamesterskap.

- Nei, vi jobber med å være gode i 60 minutter, samt å gjøre de dårlige periodene kortere. Der føler jeg også at vi har blitt bedre, sier Mamelund.

Landslagssjef Robert Hedin blir ikke overbevist av statistikken NRK presenterer.

- Jeg tror ikke det har noe å si. Vi har vunnet mange jevne kamper på slutten, men det er klart, jo lengre ut i turneringen man kommer, jo tøffere blir det, sier han til NRK.

- Bra motstand

Han mener det finnes mange grunner til at Norge ikke alltid klarer å heve seg mot slutten av kampene.

- Muligens jobber vi for hardt med å komme opp på nivået til motstanderen, eller vi kjører for hardt ut offensivt og blir slitne.

- Så motstanderne er rett og slett bedre?

- Nei, men lagene vi har tapt disse kampene er i alle fall ikke kjent for å være dårlige. Det er bra motsand.

Forberedt på krigerkamp

Etter tapet mot Ungarn er Norge nesten avhengig av å slå Østerrike for å henge med i kampen om semifinaleplass. Til tross for EM-seieren mot østerrikerne tar ikke Mamelund lett på oppgaven.

- Det blir en krigerkamp. Det er ikke noen enkel motstander, og vi er ydmyke på at vi må ha seier og to poeng. Men vi er revansjesugne etter Ungarn-tapet og har alltid tro på seier, sier han.

Også Hedin er forberedt på en skikkelig batalje.

- Det kommer til å bli en veldig hard match. Begge lagene har tapt sine foregående kamper og kommer til å gi alt, sier han.

Kastet ut av landslaget etter dette intervjuet – får støtte av norsk profil

Like etter at Josef Alami ble svensk mester i taekwondo gikk han hardt ut mot landslagsledelsen i et direktesendt intervju med SVT. Det fikk alvorlige konsekvenser.

• Elverum klar for sluttspillfinale i håndball

Elverum tok seg videre til finalen i sluttspillet i håndball etter at de vant 41-30 borte mot Arendal tirsdag kveld.

Elverum møter Kolstad, som slo ut Drammen i sine semifinalekamper med 2-0. Første finalekamp i best av tre spilles mellom de to lagene 22. mai i Trondheim.

• VG: Bård Finne får to kampers karantene

Branns Bård Finne må utebli fra klubbens to neste kamper etter at han ble utvist i 0-0-kampen borte mot KFUM Oslo i helgen.

Det bekrefter Eirik Lindstrøm, leder av NFFs disiplinærutvalg til VG.

– Dette opplevde vi som en grei sak. Verken mer eller mindre enn to kamper, sier Lindstrøm til avisen.

Brann-spissen ble sendt i dusjen etter en høy fot mot KFUM-keeper Emil Ødegaard. En VAR-sjekk gjorde at det gule kortet til Finne ble omgjort til rødt. Dermed måtte han ta den tunge veien over fotgjengerfeltet i Ekebergveien og i garderoben etter en snau halvtime.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann
  • Ryerson hylles før storkamp: – Som en pitbull

Komplimentene til Julian Ryerson satt løst da Borussia Dortmund-sjef Edin Terzic og Emre Can møtte pressen foran årets viktigste kamp mot Paris Saint-Germain.

Onsdag spilles den første mesterligasemifinalen mot det franske storlaget. Den 27 år gamle lyngdølen er eneste gjenværende nordmann på herresiden i Champions League.

– Han gjør jobben for laget og løser også trange situasjoner godt, sa Terzic.

– Alle lag trenger en spiller som ham. Han sier ikke så mye og jobber bare hardt. Han er som en pitbull på banen, sa lagkamerat Emre Can. (NTB)