- Nå blir det veldig tøft

Håvard Tvedten mener det blir vanskelig for Norge å ta seg videre til sin første VM-semifinale etter at de tapte for Ungarn lørdag. NRKs håndballekspert er enig.

Håvard Tvedten

Håvard Tvedten innser at tapet for Ungarn kan bli skjebnesvangert i VM.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Øystein Havang

NRKs håndballekspert, Øystein Havang, tror Norge får det tøft i kampen om semifinaleplass.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Det ser stygt ut for norsk semifinalespill i håndball-VM etter at Norge raknet mot Ungarn. Kristian Kjelling er imidlertid klar på at landslagsgutta skal kjempe til siste slutt.

- Vi har på ingen måte gitt opp, dette trigger oss bare mer. Vi har vært med på det så mange ganger at vi bare må kjempe videre, sier Kristian Kjelling til NRK.

Det er likevel ikke til å komme utenom at Norges vei til VM-semifinalene ble langt vanskeligere etter tapet mot Ungarn.

- Blir veldig vanskelig

Grunnen til dette er at lagene som går videre til hovedrunden, tar med seg poengene de har vunnet i oppgjørene med de andre lagene som går videre.

Om både Norge og Ungarn går videre, vil det si at Norge umulig kan ta med seg full pott til neste runde. Med seieren mot Norge har Ungarn gode muligheter for avansement, og det gjør tapet ekstra bittert, forteller Håvard Tvedten.

- Ja, nå har vi mest sannsynlig ikke sjans til å få med oss full pott videre, og da blir det veldig vanskelig, sier Tvedten til NRK.

Ungarns muligheter for å gå videre økte ytterligere da Japan slo Østerrike 33-30 lørdag kveld. Østerrikerne ble før mesterskapet regnet som en stor utfordrer til å bli nummer tre i Norges gruppe, mens Japan av mange ble spådd helt sist.

- De må øve

NRKs håndballekspert Øystein Havang mener Ungarn-tapet kan vise seg skjebnesvangert dersom Island, Norge og Ungarn går videre fra gruppe B.

- Nå blir det veldig tøft. Man trenger poeng med seg inn i hovedrunden for å komme seg til semifinalene, og Ungarn ser ut til å bli med inn i neste runde, sier han.

Han mener Norge har en jobb å gjøre for å komme på riktig spor.

- Det må skje en del ting. De må rett og slett tilbake på parketten og øve, så må de finne en plan og følge den. Så får vi håpe at det holder, sier Havang.

Kan Norge ta seg til sin første semifinale? Diskutér her!

Siste nytt

 • Gull til Vilde Nilsen

  Vilde Nilsen tok gull på 7,5 km langrenn i para-VM søndag. Hun var 10,3 sekunder foran ukrainske Liudmila Liashenko. Oleksandra Kononova ble nummer tre.

  – Jeg er stolt og rørt og hadde alle følelser på en gang, sier hun.

  Birgit Skarstein sikret også en medalje da hun tok bronse på 5 km sittende på den første dagen av para-VM i Prince George i Canada.

  Vilde Nilsen
  Foto: Norges Skiforbund
 • Strålende Moen-comeback i Monaco

  Sondre Nordstad Moen løp søndag for første gang siden EM i sommer. Der løp han inn til 13,36 og andreplass på fem kilometer gateløp i Monaco.

  Det er den beste tiden på distansen noensinne, melder Norges Friidrettsforbund.

  Sondre Moen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • VM-bronse til Skarstein

  Birgit Skarstein gikk inn til bronse på første dag av Para-VM i Prince George i Canada. Hun var ett minutt bak Oksana Masters (USA) som tok gullet.

  – Utrolig kult, det var et skikkelig jobbeløp. Jeg hadde en klar taktikk, og det gikk fint, sier hun.

  Birgit skarstein
  Foto: Norges Skiforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal