Norge slo Østerrike med seks mål

Norge var nødt til å prestere mot Østerrike for å henge med i kampen om semifinaleplass. Robert Hedins menn kvitterte med seksmålsseier. NRK.no fulgte kampen kast for kast!

Håvard Tvedten

Håvard Tvedten satte ti mål og fikk bestemannsprisen etter kampen mot Østerrike mandag.

60. Slutt! Og med det tar Norge en viktig seier i Linköping.

59. 33-27. Kjetil Strand spiller fri Bjørnsen, som setter ballen forbi Marinovic.

58. Robert Hedin tar time-out. Halvannet minutt igjen, nå!

58. 32-27. Fölser få stå helt alene på strek og gjør ingen feil mot Steinar Ege.

57. 32-26. Bjørnsen scorer fra høyrekanten! Nå skal det mye til å miste seieren.

57. 31-26. Østerrike avslutter kjapt.

57. 31-25. Frank Løke.

56. 30-25. Szilagyi.

55. 30-24. Wilczynski. Østerrikerne tviholder på spenningen.

54. 30-23. Børge Lund henger, henger og banker ballen i nota. Steinar Ege med flott redning i forkant.

53. Toppscoreren i tysk Bundesliga, østerrikeren Weber, bommer alene gjennom med Steinar Ege. Setter ballen i gulvet og høyt over.

52. 29-23. Bozovic setter sitt sjette.

52. Time-out. Nok en gang oppfordrer Hedin spillerne til å roe ned, spille ball og ikke bry seg om dommeren.

52. 29-22. Frank Løke setter sitt tredje. Norge leder med sju mål med knapt ti minutter igjen - nå må det vel gå mot seier?

51. Børge Lund setter ballen i nettet, men blir avblåst for skritt.

50. 28-22. Frank Løke er råsterk på strek.

49. 27-22. Kainmüller limer ballen i vinkelen.

47. 27-21. Østerrike får straffe. Wilczynski lurer Ege og reduserer.

47. 27-20. Frank Løke åpner scoringskontoen i VM!

45. 26-20. Bjarte Myrhol får igjen sjansen på kontring, og gjør ingen feil denne gangen.

45. 25-20. Tvedten blir tatt og tar sjumeteren selv. Har nå satt seks av seks straffer, og har ti mål totalt.

44. 24-20. Bozovic reduserer. Også han har nå fem mål.

43. 24-19. Mamelund skyter og skyter. Hans femte scoring.

43. 23-19. Weber for Østerrike. Myrhol har all verdens tid alene med keeper i forkant, men bommer.

42. 23-18. Kainmüller.

41. 23-17. Ny straffe til Norge, ny scoring for Tvedten. Bombesikkert!

39. 22-17. Fölser sørger for at Østerrike igjen er fem bak.

38. 22-16. Bozovic reduserer for Østerrike.

37. 22-15. Nok et underarmsskudd fra Kjetil Strand, og Norge er sju foran!

36. 21-15! Håvard Tvedten setter sin åttende.

36. 20-15.

35. 20-14. Norge tilbake i seksmålsledelse med Håvard Tvedtens scoring nummer sju.

35. 19-14! Marinovic er sjanseløs på en kanonkule fra Kjetil Strand.

34. 18-14. Østerrikerne svarer kjapt.

33. 18-13! Tvedten avslutter en kontring med en lekker lobb.

33. 17-13. Sand Koren skaffer Norge straffe. Heller ikke reservekeeper Bauer klarer å stoppe Tvedtens scoringsrekke fra sjumeteren.

32. 16-13. Sand Koren rekker ikke komme tilbake i forsvarsrekka før Østerrike reduserer igjen.

32. Børge Lund er tilbake på banen, og Sand Koren kommer like etter. Nå er lagene like mange igjen.

31. 16-12. Ikke uventet går Østerrike aggressivt til verks i overtall.

31. Vi er i gang igjen! Norge starter altså med to mann færre enn østerrikerne, på grunn av to sene utvisninger på Børge Lund og Einar Sand Koren. Stillingen er 16-11 i Norges favør.

30. Pause

Norge går i garderoben med femmålsledelse, men må starte andre omgang med to spillere mindre enn Østerrike.

- Det blir tøft de første minuttene av andre omgang, men spillet fungerer bra. Vi skaper mye framover, sier Robert Hedin til TV 2 i pausen.

Han er ikke bekymret for keeper Steinar Ege, som har spilt godt til tross for sykdomsplagene de siste dagene.

- Han ser bra ut, så vi satser på at han holder helt ut, sier Hedin.

30. 16-11. Østerrike scorer på straffe.

30. På tampen av omgangen får både Børge Lund og Koren utvisninger. Dette er Lunds andre - han tåler ikke en til.

29. 16-10. Norge angriper umiddelbart, og får straffe. Håvard Tvedten setter sin tredje strake rolig under keeper Marinovic.

29. Robert Hedin tar time-out snaut to minutter før pause.

- Nå roer vi ned, sier han til spillerne.

28. Østerrike avslutter hardt og lavt, men Ege er raskt nede og avverger scoring. Flott redning!

28. 15-10! Strand avslutter en god, norsk kontring.

27. 14-10. Etter to balltap på rad sitter den endelig for Mamelund igjen. Hans fjerde.

25. Steinar Ege redder Østerrikes forsøk, og Marinovic gjentar bedriften i andre enden.

**Ege har så langt en redningsprosent på 37,5, mens Marinovic ligger på 31.6 %.

24. Mamelund spiller fri Håvard Tvedten, som blir tatt i lufta. Spørs om ikke Norge blir snytt for en straffe der.

23. 13-10. Mamelund reiser seg og kvitterer med umiddelbar nettkjenning.

23. Erlend Mamelund får seg et slag på nesa. Resultatet blir utvisning for Østerrike. Norge i overtall nå.

22. 12-10. Østerrike svarer kjapt.

22. 12-9. Tvedten skrur ballen lekkert i nærmeste fra sin venstre kant.

20. 11-9. Weber kommer seg fri på høyrekanten og setter ballen sikkert i nærmeste hjørne.

19. 11-8. Redusering for Østerrike.

19. Norges første utvisning går til Børge Lund. Norge i undertall nå.

18. 11-7. Kjetil Strand plukker ballen ut av hendene på en østerriker, finter og setter ballen i nettet.

17. 10-7. Nå går det unna! Børge Lund setter inn et underarmsskudd fra distanse.

17. 9-7. Weber scorer på kontring.

17. 9-6. Østerrike går rett fra time-out til redusering.

16. 9-5. Børge Lund knaller ballen via keeper Marinovic og inn. Østerrike er fire bak og tar time-out.

16. Frank Løke kommer inn til sin første opptreden i VM!

14. 8-5. Mamelund igjen.

14. 7-5! Tvedten er sikker fra sjumetersstreken, og legger seg som frimerke på Østerrikes playmaker Szilagyi.

13. Ege redder, Tvedten setter i gang en kontring som ender hos Bjørnsen. Han scorer ikke, men skaffer straffe og utvisning til Østerrike.

13. 6-5. På sitt tredje forsøk sitter den endelig for Mamelund.

12. 5-5. Szilagyi scorer nok et mål fra distanse.

12. 5-4! Myrhol setter inn sitt tredje etter kontring.

11. 4-4! Norge er endelig a poeng med Østerrike etter scoring av Myrhol.

11. Steinar Ege er skikkelig i gang nå. Redder sin andre.

10. 3-4. Norge svarer raskt ved Bjørnsen.

10. 2-4. Godt underarmsskudd fra Østerrike.

9. 2-3! Bjarte Myrhol avslutter sikkert fra strek

9. Steinar Ege får sin første redning! Østerrikes Wagesreiter får kampens første to minutters utvisning like etter.

8. 1-3! Norsk sjumeter, som Håvard Tvedten setter sikkert under keeper Marinovic. Det skulle altså ta sju og en halvt minutt før vi fikk norsk scoring.

7. Østerrike avslutter himmelhøyt over. Børge Lund pådrar seg et gult kort i forkant.

6. Nok en norsk spiller bommer. Denne gangen er det Bjarte Myrhol som misser fra strek. Østerrike stadig tre foran.

5. Også Tvedten bommer på sin første sjanse. Heldigvis setter Østerrike ballen i stolpen i angrepet etter. Ingen mål for Norge de første fem minuttene - noe ganske annet enn den vanvittige åpningen mot Ungarn, hvor Norge ledet 6-0 etter sju minutter.

4. 0-3. Nok en bom fra Kjetil Strand. Østerrike scorer fra distanse.

3. 0-2. Kjetil Strand bommer for Norge, og Østerrike er lynraske på kontra.

3. 0-1! Østerrikerne setter inn kampens første mål

1. Mamelund åpner skuddkontoen med et underarmsskudd som keeper enkelt plukker.

1. Norge tar avkast, og vi er i gang!

** Nasjonalsangene er unnagjort, og lagene gjør seg klare til avkast. Robert Hedin sier til TV 2 at han har gitt beskjed om å involvere kantene mer, samt la ballen gå kjappere mellom spillerne.

- Så skal det nok gå bra, sier han.

Kjelling ute

- Stemningen er fin. Vi har henta energi og er klare til kamp, sier Erlend Mamelund til NRK før kampstart.

Dagens motstander er Østerrike, som foreløpig står med én seier og ett tap i VM - det samme som Norge. Begge lagene har også tapt sin foregående kamp, og er etter alt å dømme sugne på revansje.

Norge stiller uten Kristian Kjelling, som ligger igjen på hotellet med feber. Steinar Ege føler seg stadig bedre etter omgangssyken, og er med fra start. Det er også Kjetil Strand, som har vært skadet.

Startsjueren:

Steinar Ege - Lars Erik Bjørnsen (fra høyre), Erlend Mamelund, Børge Lund, Bjarte Myrhol, Kjetil Strand, Håvard Tvedten.

Les mer fra håndball-VM:

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.