NRK Meny
Normal

Frankrike vant håndballdrama

Frankrike innfridde forventingene og vant VM-finalen, men de møtte tøffere motstand i Danmark enn de fleste hadde trodd på forhånd.

Nikola Karabatic

Nikola Karabatic beviste nok en gang at han er verdens beste håndballspiller

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Frankrike vant til slutt finalen etter ekstraomganger med 37-35.

Frankrike kom til finalen i Malmö som regjerende OL-, EM- og verdensmester, og tok også tak på kampen fra avkast. De kom ganske raskt opp i en tremålsledelse, men danskene gav ikke opp så lett og kom tilbake slik at det sto 9-9.

Anført av stjernespiller Nicolas Karabatic dro Frankrike fra igjen slik at det sto 15-12 til pause.

Dommeren i fokus

Danskene kjempet godt etter hvilen og Mikkel Hansen hamret inn det ene målet etter det andre, og sørget blant annet at det stor 25-25 da det var ti minutter igjen av kampen.

Mikkel Hansen og Nikola Karabatic

Mikkel Hansen kjempet hardt mot Nikola Karabatic

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Etter en feilaktig dommeravgjørelse hvor en franskmann ble utvist, klarte også danskene å utlikne til 29-29 da det var drøye tre minutter igjen.

Like etter kompenserte dommerne med å vise ut en dansk spiller og i tillegg gi Frankrike et straffekast, men danskene lot seg likevel ikke påvirke og sørget for at de ble ekstraomganger med en scoring to sekunder før full tid.

Skygger

I ekstraomgangene fulgte lagene hverandre som skygger, men i den andre ekstraomgangen hadde Frankrike marginene på sin side og dro til slutt i land seieren.

Dermed fikk ikke Danmark ikke revansje for semifinaletapet mot Frankrike i VM i 2009, men i forhold til forventningene som trener Ulrik Wilbæk hadde til laget før mesterskapet var prestasjonen formidabel. Han håpet at laget kunne kjempe om en sjuendeplass og dermed kvalifiseringsplass til OL.

Spania vant bronsekampen med 24-23 over Sverige. Norge endte på niendeplass i mesterskapet.

Les også: Svenskene tapte bronsefinalen

Danske spillere

Danske spillere deppet etter finaletapet

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal