Hopp til innhold

Casuals kastet bluss inn i private hager - stoppet av politet før VIF-kampen

– Dette kunne fort endt med brann og brannskader på uskyldige personer, sier brannvesenet.

Politiet har møtt om mannsterke for å forhinde bråk i forbindelse med Iskoboys 15-års jubileum.

Politiet hadde fått tips om at en risikogruppe av supportere tilknyttet Vålerenga skulle ha en markering før lørdagens kamp, og satte derfor inn store politistyrker. Brannvesenet var også tilstede. Etter at urolighetene var over gikk brannvesenet og samlet inn utbrente bluss som risikosupporterne hadde fyrt opp.

I timene før avspark mellom Vålerenga og Sarpsborg lørdag ettermiddag utspant det seg dramatiske scener i boligområdet rundt Ullevaal stadion i Oslo.

Ifølge politiet okkuperte og sperret en gruppe risikosupportere, flere av dem med finlandshetter, gaten Sognsveien. De fyrte opp store mengder bluss og røykla boligområdet Ullevål Hageby.

– De fyrte opp en hel bråte med bluss og kastet dem inn i tilfeldige hager. De utsatte en reell fare for beboerne og vi måtte vi gripe inn, sier innsatsleder i Oslo-politiet, Tore Barstad, til NRK.no.

Risikosupporterne hadde på forhånd hatt en sammenkomst på en kafé i nærheten.

Gruppen som skapte kvalme lørdag tilhører casuals-miljøet, noe som blant annet betyr at de er voldelige supportere.

Alvorlige brannskader

Laster Twitter-innhold

Ifølge brannvesenet kunne det gått virkelig galt.

– Faren med disse blussene er at de har en høy forbrenningstemperatur slik at man fort kan få alvorlige brannskader. Hvis de lander i en hekk, søppelkasse, barnevogn eller lignende kan det i tillegg fort begynne å brenn, sier fungerende brigadesjef i Oslo brann- og redningsetat, Øystein Eriksen.

Politiet hadde på forhånd fått tips om at det skulle være en markering fra en risikogruppe i forkant av lørdagens eliteseriekamp, og møtte derfor opp med store styrker.

Ingen arrestert

Politiet gikk til slutt inn og oppløste mengden og sendte risikosupporterne i ulike retninger til Ullevaal stadion. Ingen ble arrestert.

– Målet var ikke å pågripe noen. Målet var å stanse den ulovlige aktiviteten og sørge for at de som ble utsatt for fare kunne bruke hagene sine som normalt uten og få et bluss i hodet, sier Bastad i politiet.

Risikosupporterne skal også ha laget mye støy og forstyrret beboerne på den måten.

De fikk likevel se kampen som til slutt endte 2-2.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball