Hopp til innhold

Rasende på den norske lagledelsen etter Sagosen-skade

Aalborg-sjef Jan Larsen er illsint etter at den norske landslagsledelsen ikke informerte klubben om Sander Sagosens skade under EM.

Sander Sagosens hånd

BRUDD: Til høyre er Sander Sagosens hånd før bronsefinalen mot Kroatia.

Foto: NTB scanpix/Privat

Midt under bronsefinalen mot Kroatia søndag, kunne NRK avsløre at Sander Sagosen har spilt de siste kampene med brudd i hånden.

– Ingenting kunne stoppet meg fra å spille disse kampene. Det gjorde sykt vondt mot Tyskland, og det blir sikkert sykt vondt mot Kroatia også. Men det tåler jeg, fortalte 20-åringen før kampen, som endte med tap.

Uakseptabelt

Sander Sagosen

I AKSJON: Sander Sagosen kunne ikke forhindre norsk tap mot Kroatia.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Sagosens klubb, Aalborg, tar derimot langt fra like lett på skaden.

– Jeg ble rasende. Jeg ble virkelig sur på de norske lederne og delegasjonen, som ikke kontakter oss som klubb og forteller om skaden, sier klubbdirektør Jan Larsen til NRK.

Det var dansk TV 2 som omtalte saken først.

Larsen sier han ikke fikk høre om skaden, som skjedde under møtet med Frankrike, før nyheten ble sluppet under den dramatiske bronsekampen. Han påpeker at han ikke er sint på Sagosen og har forståelse for at han valgte å spille de neste kampene.

– Dette har ikke noe med Sander å gjøre. Han er 20 år gammel og vil spille håndballkamp og beskytte seg selv. Det kan jeg forstå. Da må lederne ha litt karakter og si at vi er nødt til å informere Aalborg om dette, mener Larsen.

– Ville dere latt Sander spille om dere fikk vite om skaden?

– Vi vil ikke nekte Sander å spille. Det er ikke det vi er sure for. Vi ville bare være en del av beslutningen. Vi skulle også gjerne hatt røntgenbildene som er tatt, for å kunne legge en plan videre.

Forventer unnskyldning

Det største problemet med mangelen på informasjon, er likvel at overgangsvinduet stengte få timer etter at skaden ble kjent.

– Hadde vi visst om dette, kunne vi reagert og gjort noe med vår spillerstall. Det har svekket oss. Jeg er sur og rasende på de norske lederne, fortsetter Larsen.

Aalborgs neste kamp er 10. februar, mot Midtjylland. Sagosen må nå belage seg på fire uker på sidelinjen etter håndbruddet, men skal ifølge klubbens hjemmeside, igjennom flere undersøkelser når han kommer til Oslo mandag.

Den danske klubben håper Norge vil beklage det som har skjedd.

– Det får ingen konsekvenser, men vi forventer en unnskyldning. Etter det må vi videre. Sander ville gi alt for å få medalje, og det har jeg stor respekt for. Nå gleder vi oss til han kommer tilbake, og kan bidra til Aalborg håndball, sier klubbdirektøren.

Den norske landslagsledelsen er for øyeblikket på vei hjem til Norge, og er derfor ikke tilgjengelig for kommentar.

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal