Hopp til innhold

Sagosen avslører hemmelig skade: Spilte med brukket hånd

KRAKOW/OSLO (NRK): Han har holdt det skjult for pressen i flere dager. Nå avslører Sander Sagosen at han spilte de to siste kampene med voldsomme smerter.

Sander Sagosens hånd

HOVEN: Til høyre er Sander Sagosens hånd før bronsefinalen mot Kroatia.

Foto: NTB scanpix/Privat

– Ingenting skal stoppe meg! sier Sander Sagosen til NRK.

Norges nye store stjerne var en av Norges beste spillere i den historiske bronsekampen på søndag. Men det ingen visste før nå, er at han spilte med store smerter.

Både i semifinalen mot Tyskland og i bronsefinalen mot Kroatia spilte unggutten mindre enn vanlig. Nå er det lettere å forstå hvorfor. NRK kan nemlig avsløre at han hadde brudd i hånda han skyter med.

Sagosen valgte selv å trosse smertene og spille kampene.

– Ingenting kunne stoppet meg fra å spille disse kampene. Det gjorde sykt vondt mot Tyskland, og det blir sikkert sykt vondt mot Kroatia også. Men det tåler jeg. Den bronsen skal vi ha! sier Sagosen til NRK før bronsekampen.

Holdt skaden hemmelig

Sander Sagosen

HEMMELIGHET: Sander Sagosen gikk med hånda i lomma på pressetreffet før fredagens semifinale mot Frankrike. Årsaken:

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

20-åringen pådro seg skaden i en duell med Luka Karabatic i den sensasjonelle seieren mot Frankrike. Siden det har han bevisst skjult skaden for pressen slik at motstanderne ikke skal «ta ham».

Etter Frankrike-kampen gikk han forbi hele det norske pressekorpset uten å si noe om hånda. Etterpå ble det i all hemmelighet tatt røntgen, og det ble påvist brudd.

Unggutten har bevisst gått med hånda i lomma på pressetreffene de siste dagene for å skjule at den har vært svært hoven.

– Det var viktig å holde det hemmelig slik at ikke motstanderne går etter hånden min og prøver å gjøre det verre enn det det allerede er, sier Sagosen.

Tvedten: – Umenneskelig smerte

Sagosen presiserer at han ikke ble presset av lagledelsen til å spille kampen, men at han tok valget ene og alene.

NRKs håndballekspert Håvard Tvedten er voldsomt imponert over at Sagosen spiller videre. 20-åringen er regnet som et enormt håndballtalent, og Tvedten mener dette viser hans mentale styrke.

– Å spille med et sånt brudd kan bare beskrives som en umenneskelig smerte. Alle bevegelser, alle støt hånda får, bare det å ta imot ballen - alt blir vondt. Det står respekt av det Sagosen gjør, sier Tvedten.

Sander Sagosen

DUELLER: Det gikk hardt for seg i duellene i kampen mot Tyskland, men Sagosen tok sjansen på å havne i smertefulle kontaktsituasjoner.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Trodde den gikk ut av ledd

Sagosen forteller at skaden oppstod i starten av andre omgang mot Frankrike.

– Jeg husker ikke om det var et slag eller om fingeren ble hekta i drakta. Jeg trodde fingeren gikk ut av ledd, forteller Sagosen.

– Bruddet ligger fint, som det heter. Det er ikke fare for at det kan bli verre ved å spille, men det gjør jo fryktelig vondt.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal