Hopp til innhold

«Dette kan skje mange ganger i livet. Dette kan skje én gang i livet»

Tom Nordlie jobber tett med Ada Hegerberg (20) for å gjøre henne maksimalt forberedt til kveldens mesterligafinale.

Ada Hegerberg

STJERNE: Ada Hegerberg, her fra semifinalen mot PSG, er toppscorer i mesterligaen. I kveld spiller hun finale.

Foto: ROMAIN LAFABREGUE / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Den norske superspissen har bøttet inn mål på veien mot finalen, og med 12 fulltreffere er hun toppscorer i turneringen. Nå er Hegerberg på plass i italienske Reggio Emilia for å hjelpe Lyon til mesterligagull. Det er det kun finalemotstander Wolfsburg som kan forhindre.

I Norge sitter hennes mentale trener Tom Nordlie og følger nøye med.

– Hun er veldig i balanse, forklarer Nordlie.

– Ada er en av de mest reflekterte fotballspillerne jeg kjenner – uansett kjønn, fortsetter han.

– Dette kan skje én gang i livet

Nordlie har jobbet med Hegerberg i halvannet år. De siste ukene har det handlet mest om å få henne helt klar – både fysisk og psykisk – til kveldens finale.

Tom Nordlie

MENTAL TRENER: Tom Nordlie

Foto: Jan Kåre Ness, Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

– Dette kan skje mange ganger i livet. Dette kan skje én gang i livet. Det er viktig å ha optimalt spenningsnivå inn mot en sånn kamp, og det er viktig å glede seg. Man er heldig som får lov til å spille foran 25.000 tilskuere i en mesterligafinale, forklarer Nordlie om hva de to har snakket om inn mot finalen.

Hegerberg er suveren toppscorer i fransk serie med 33 mål denne sesongen. Totalt har hun scoret 53 ganger i alle turneringer, og Nordlie poengterer at de har snakket mye om hvor annerledes kveldens kamp trolig blir.

– Hun må akseptere at når man møter Wolfsburg i kveld, så ser det litt annerledes ut enn i en del seriekamper. Det kan bli veldig jevnt, og hun må være sulten og offensiv hele tida, uansett hvordan kampbildet er, mener Nordlie.

– En rollemodell på alle måter

Eugenie Le Sommer og Ada Hegerberg

LAGSPILLER: Ada Hegerberg feirer med lagvenninne Eugenie Le Sommer.

Foto: ROMAIN LAFABREGUE / Afp

Han forklarer videre at de to har samarbeidet om å bli flinkere til kun å fokusere på ting Hegerberg får gjort noe med, og at hun ikke skal bry seg om hva andre synes.

– Ada skal ikke føle at hun noe. Hun må sette det i perspektiv. Alle på tribunen kunne ønske at de var i Ada sin drakt, mener mentoren, og fortsetter:

– Hun er en rollemodel på alle måter, og hun har en enorm evne til å sette seg nye mål.

– Hva har dette samarbeidet betydd for henne?

– Jeg tror jeg har vært en samtalepartner i både gode og vonde tider. En rådgiver mentalt, men jeg har også hjulpet til med hvordan hun legger opp egentrening, hvor mye hun stiller opp på av mediehenvendelser, osv, Jeg har levd et langt liv i fotball, og hun trenger jo ikke gjøre alle feilene jeg har gjort, avslutter Nordlie med et smil.

PS: I dag er det nøyaktig 17 år siden Ole Gunnar Solskjær avgjorde mesterligafinalen mellom Manchester United og Bayern München.

LES OGSÅ: Hegerberg herjet da Lyon sikret finalebillett

Sportsnyheter

Narve Gilje Nordås og Per Svela hentes av Gjert Ingebrigtsen etter løpet i Huelva

Nordås hentet av Gjert Ingebrigtsen etter seieren: – En trist sak for alle parter

Narve Gilje Nordås sier han kan fortsette trenersamarbeidet med Gjert Ingebrigtsen selv om det har blitt ut tiltale mot treneren. Tirsdag kveld forlot de stadion sammen.

Siste nytt

  • Elverum klar for sluttspillfinale i håndball

    Elverum tok seg videre til finalen i sluttspillet i håndball etter at de vant 41-30 borte mot Arendal tirsdag kveld.

    Elverum møter Kolstad, som slo ut Drammen i sine semifinalekamper med 2-0. Første finalekamp i best av tre spilles mellom de to lagene 22. mai i Trondheim.

  • VG: Bård Finne får to kampers karantene

    Branns Bård Finne må utebli fra klubbens to neste kamper etter at han ble utvist i 0-0-kampen borte mot KFUM Oslo i helgen.

    Det bekrefter Eirik Lindstrøm, leder av NFFs disiplinærutvalg til VG.

    – Dette opplevde vi som en grei sak. Verken mer eller mindre enn to kamper, sier Lindstrøm til avisen.

    Brann-spissen ble sendt i dusjen etter en høy fot mot KFUM-keeper Emil Ødegaard. En VAR-sjekk gjorde at det gule kortet til Finne ble omgjort til rødt. Dermed måtte han ta den tunge veien over fotgjengerfeltet i Ekebergveien og i garderoben etter en snau halvtime.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Ryerson hylles før storkamp: – Som en pitbull

    Komplimentene til Julian Ryerson satt løst da Borussia Dortmund-sjef Edin Terzic og Emre Can møtte pressen foran årets viktigste kamp mot Paris Saint-Germain.

    Onsdag spilles den første mesterligasemifinalen mot det franske storlaget. Den 27 år gamle lyngdølen er eneste gjenværende nordmann på herresiden i Champions League.

    – Han gjør jobben for laget og løser også trange situasjoner godt, sa Terzic.

    – Alle lag trenger en spiller som ham. Han sier ikke så mye og jobber bare hardt. Han er som en pitbull på banen, sa lagkamerat Emre Can. (NTB)

    Germany Soccer Bundesliga
    Foto: Sven Hoppe / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal